Sprenger opening home
Sprenger opening home

Sprenger Novo Contact bitten

Nieuws

Sinds 1872 is Sprenger marktleider op het gebied van bitten, sporen en beugels. Sprenger werkt vanuit de anatomie van het paard. Het bit fungeert als communicatiemiddel tussen ruiter en paard.


De paardenmond is een van de gevoeligste delen van het paardenlichaam, daarom moet het bit te allen tijden aangepast zijn aan de vorm van de paardenmond. De keuze van een bit draagt bij aan effectieve communicatie tussen ruiter en paard, de basis voor succes! Aan de hand van deze visie blijft Sprenger zich ontwikkelen op het gebied van materiaal, pasvorm en type bit, zodat er voor elk type paard een passend bit verkrijgbaar is.

Sprenger Novo Contact


Sprenger Novo Contact bitten zijn speciaal ontworpen voor de paarden met een gevoelige mond. De bitten hebben een ovale vorm, waardoor ze een groter tongoppervlak bedekken als de ruiter een stil contact heeft met de mond van het paard. Wanneer de ruiter een teugelhulp geeft kantelt het bit, waardoor het contact met het tongoppervlak verkleind wordt. Op deze manier verbetert een Sprenger Novo Contact bit het contact tussen ruiter en paard en wordt het bit beter geaccepteerd door het paard.

De Sprenger Novo Contact bitten zijn verkrijgbaar als onderlegtrens, watertrens, bustrens, of pelham. Bij alle soorten is er een keuze tussen een enkelgebroken bit of een dubbelgebroken bit. De enkelgebroken Sprenger Novo Contact bitten worden aangeraden bij paarden die moeilijk contact maken met de ruiterhand. De dubbelgebroken bitten zijn ideaal voor paarden die regelmatig tegen de hand in komen. Door de 16 mm dikte van de aanzet van het bit ervaart het paard het bit als een comfortabel mondstuk. De onderlegtrens heeft een dikte van 12 mm.

Sensogan


Alle Sprenger Novo Contact bitten zijn gemaakt van het materiaal Sensogan. Dit materiaal doseert de oxidatie, stimuleert de speekselvorming en bevat minder koper. Deze eigenschappen zorgen er onder andere voor dat het bit goed wordt geaccepteerd door het paard en dat er een subtielere verbinding tussen ruiter en paard ontstaat. Sensogan bitten zijn herkenbaar door de zwarte cirkels op de kopse kant. In één van deze cirkels bevindt zich een pijltje. Dit pijltje dient aan de linkerzijde van de paardenmond naar voren te wijzen.

Klik hier voor meer informatie over Sprenger.
Sprenger bitten
40540_78 (Medium)
40344_78 (Medium)
40356_78 (Medium)
40456_78 (Medium)
Logo novocontact (Medium)
Logo HS SPRENGER - MASTER 2012 (Medium)
novocontact foto
Sprenger opening
SENSOGAN Gebiss-I - 250dpi (002) (Medium)