101
101

De anatomie van het paard staat bij Sprenger voorop!

Nieuws

Sprenger werkt vanuit de anatomie van het paard. Het bit fungeert als communicatiemiddel tussen ruiter en paard. De paardenmond is een van de gevoeligste delen van het paardenlichaam, daarom moet het bit te allen tijden aangepast zijn aan de vorm van de paardenmond. De keuze van een bit draagt bij aan effectieve communicatie tussen ruiter en paard, de basis voor succes! Aan de hand van deze visie blijft Sprenger zich ontwikkelen op het gebied van materiaal, pasvorm en type bit, zodat er voor elk type paard een passend bit verkrijgbaar is.


Afgelopen mei vond op de prachtige locatie van Dressuurstal van Baalen een Sprenger meeting plaats waar gerenommeerde ruitersportzaken aan hebben deelgenomen. In de ochtend stond er theoriegedeelte op het programma, waarbij bittenexpert dhr. Heiko Schmidt van Sprenger middels een interactieve presentatie een zeer uitgebreide uitleg gaf over verschillende soorten Sprenger bitten, de opbouw van de paardenmond, de ligging van de bitten in de paardenmond en het effect van de getoonde bitten.  Zo werd bijvoorbeeld het verschil in vorm en materiaal uitgelegd, maar ook de invloed van de dikte van een bit en de punten waar een bepaalde bitsoort druk geeft in de mond en op het hoofd. Deze eigenschappen zijn bij ieder Sprenger bit uniek en onderscheidend.

In de praktijk


De theorie werd na een overheerlijke lunch in het middagprogramma meteen in praktijk gebracht. Dressuurstal van Baalen stelde twee paarden beschikbaar en samen met de expert werd door de aanwezigen het meest geschikte bit bepaald. Dit werd gedaan aan de hand van het verhaal van de vaste ruiters van de paarden en door te kijken naar de bouw van het paard, het scholingsniveau van paard en ruiter, het temperament en de ruimte in de paardenmond. Het effect van het gekozen bit werd gedemonstreerd door de paarden voor te rijden in de binnenbak van Dressuurstal van Baalen.  De dag werd afgesloten met de uitreiking van de certificaten, waarna de titel ‘Certified Sprenger Specialist’ gedragen mag worden. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje. Al met al een zeer leerzame, geslaagde dag.


De winkels die deelnamen:

















































Antwerp Horse ShopBemelmans Ruitersport
Brandhof RuitersportRuitershop Ciba
Cloots RuitersportCountry Mill Horse-Support
Divoza HorseworldDrunens Ruiterhuis
Ruitersport EquidrômePassie voor Paarden
De Heimolen RuitersportHorse-lounge
HorsewhipDe Kroo Ruitersport
LC HorsewareRuitersport Maddelin
Ruiter en Mensport Martha HoeveDe Paardenschuur Ruitersport
Ruitershop Pas de DeuxRob Fransen Paardensport
Ruitersport Theuns ROS Paardensport

Voor meer info:

094
Sprenger logo
066
082
081