carl hester
carl hester

Uthopia op openbare veiling

Nieuws

Het paard Uthopia, dat onder dressuurruiter Carl Hester een gouden team medaille wist te behalen tijdens de Olympische Spelen in Londen, wordt binnenkort aangeboden op een openbare veiling. Er is geen minimumprijs vastgesteld, dus mocht je nog een spaarcentje over hebben... ;-)


De veiling zal plaatsvinden op 27 mei op de Wilsons Auction, ook is er de optie online te bieden. Behalve Uthopia worden er op de veiling onder andere sieraden en dure auto’s aangeboden.

Welzijn


Dressuurruiter Richard Davidson, die ook op de Olympische Spelen in Londen reed, is bezorgd over het welzijn van het paard. “Deze manier van verkoop is te min voor een paard van deze klasse, ook maak ik me grote zorgen over zijn welzijn”, zo vertelt hij aan het Britse paardenmagazine Horse & Hound.

Bijzondere zorg


“Uthopia heeft de laatste vier jaar intensieve dierenarts begeleiding gehad en verschillende therapieën gevolgd. Als dit wegvalt, zal zijn welzijn op het spel komen te staan. Voor zover ik weet heeft hij nog een jaar rust nodig, en met die gedachten zou het verstandig zijn het paard met pensioen te laten gaan. Maar de enige stal waar dit paard, volgens mij, met pensioen mag gaan is die van Carl”, vertelt Davidson.

Prijzen


De vijftienjarige hengst heeft al vele prijzen op zijn naam staan. Zo won hij onder andere zilver tijdens de Europese Kampioenschappen in 2011, teamgoud tijdens de Olympische Spelen in 2012 en teambrons tijdens Europese Kampioenschappen in 2013. Daarnaast heeft hij van 2014 tot en met 2016 verschillenden wedstrijden gelopen onder Charlotte Dujardin als reservepaard voor Valegro.

Bron: Horse & Hound / Eurodressage