adelinde
adelinde

Adelinde geeft gehandicapte Lisanne levensdoel

Nieuws

Lees nu in Bit 235 het verhaal van de bijzondere band tussen dressuuramazone Adelinde Cornelissen en Lisanne Hoefsloot. Van hun eerste ontmoeting kan Lisanne zich niets meer herinneren. Ze lag bewusteloos op het asfalt toen Adelinde haar leven binnenstapte.


“Opeens zag ik een paar paarden loslopen”, vertelt Adelinde. “Ik parkeerde mijn auto zo dat ik de weg blokkeerde en de paarden in ieder geval niet de rotonde konden oprennen. Ik stapte uit om te zien of ik kon helpen. Maar toen ik kwam aanlopen, hadden de meiden de paarden alweer gevangen. Ik dacht dat alles met een sisser zou aflopen, totdat ik Lisanne bewegingsloos op de grond zag liggen.” Dat moment is nu zo’n drieënhalf jaar geleden…

Zowel Adelinde als Lisanne hebben in die tijd niet stil gezeten. De door de valpartij zwaar gehandicapte Lisanne knokte zichzelf terug in het zadel en Adelinde motiveert zestienjarige Lisanne het maximale uit zichzelf te halen. Wellicht zijn dit zelfs de Paralympische Spelen! Adelinde zocht namelijk stad en land af naar een geschikt paard voor Lisanne; eentje die behalve heel braaf, ook de kwaliteiten bezit om op hoog niveau in de paralympische sport te lopen. Adelinde verzuchtte: “Een Paralympisch paarden vinden, is nog moeilijker dan een Grand Prix paard zoeken.”  Toch slaagde Adelinde in haar missie… in Bit lees je alles over de band van de topamazone, de loodzware revalidatie van Lisanne en zo belangrijke rol die het paard hierin vervult!
lisanne hoefsloot
lisanne hoefsloot