trailer wachten vrachtwagen
trailer wachten vrachtwagen

De 6 fases van een wedstrijddag

Nieuws

Wie regelmatig meedoet aan een wedstrijd kent deze gevoelens waarschijnlijk maar al te goed. Iedere keer is het toch weer even spannend, en doorlopen we de zelfde stappen. Daarom een lijstje met de zes fases van een wedstrijddag.



1. Voorpret


Je hebt je net ingeschreven voor een wedstrijd en begint alvast na te denken over hoe de dag eruit zal zien. Wat gaat het weer doen? Zal je paard zich netjes gedragen? Hoe laat moet je weg, en hoe laat moet je dan opstaan?

2. Enthousiast


Dan volgt er een enthousiast gevoel, het is de dag van de wedstrijd. Je bent vroeg opgestaan, hebt broodjes gesmeerd, de auto ingepakt en bent klaar om te gaan.

3. Nerveus


Je komt aan op het wedstrijdterrein en de zenuwen slaan toe. Zou je paard niet bang zijn voor al die wapperende vlaggen? En wat als de concurrentie allemaal veel beter is dan jou? Vooral als het bijna tijd is om te beginnen willen de zenuwen nog wel eens toeslaan, maar relax en blijf vooral ademhalen.

4. Stress


Je had net je zenuwen onder controle en dan wordt je naam omgeroepen. Het is jouw beurt. Je voelt een lichte stress opkomen, maar opnieuw geen paniek en gewoon blijven lachen ;) .

5. Opluchting


Je bent net klaar met je dressuurproef of springparcours en alles ging goed. Je paard was braaf en je hebt een super gevoel.

6. Uitgeput


Het was een lange dag en je ligt net heerlijk in je bed. Waarschijnlijk helemaal kapot van alle drukte en inspanning, maar wetende dat de volgende wedstrijddag net zo leuk gaat worden.

Bron: Horse Network