tegenlicht interactie sfeer
tegenlicht interactie sfeer

‘Het paard doet al het werk’ - 8 dingen die je niet tegen een ruiter moet zeggen

Nieuws

Er zijn van die dingen die ruiters en paardeneigenaren gewoon niet willen horen. Helaas weerhoudt dat sommige mensen er niet van om die dingen dan ook niet te zeggen...1. ‘Van al dat rijden krijg je toch die dikke billen?’


Nee. Dat komt niet van het rijden. Dat Beyoncé-achterwerk dat je nu aan het ‘bewonderen’ bent is eigenlijk het resultaat van het eten van veel koekjes en chips.

2. ‘Waarom moet je nog een deken voor ‘m kopen? Wat doet dit deken dat de andere 53 dekens niet doen?’


We hebben het ook niet over jouw immense collectie hakken en/of die peperdure mannengadgets, dus laat me lekker dekens kopen!

3. ‘Paardrijden is makkelijk, het paard doet toch al het werk?!’


Oké. Je gaat er nú op en laat me zien hoe het moet! Kom op, ik ben benieuwd!

4. ‘Paardrijden is geen echte sport.’


Zie nummer 3.

5. ‘Paarden zijn heel duur, toch? Heb je er ooit wel eens bij stil gestaan hoe een mooie auto je kan kopen van al dat geld dat je paard kost?’


Ja, daar heb ik wel eens over nagedacht. Direct nadat hij een slidingstop maakte tijdens onze springwedstrijd. En ook die ene keer dat hij op mijn voet stond en ik mijn teen brak. Maar ik voel me oncomfortabel in een auto die niet naar paard ruikt en ik mis mijn beste maatje al als ik een weekendje weg ga. Dus bij elkaar opgeteld... Neh.

6. ‘Zijn hoeven worden iedere zes weken gedaan en jouw nagels zien er zó uit?’


Goede hoefverzorging is essentieel voor paarden. Het is geen aardig schoonheidsbehandelingetje... Hoewel het niet gek zou zijn als mijn hoefsmid ook manicures aanbood, dat had wel goed samen gegaan.

7. ‘Dat paardengedoe is maar een fase. Je groeit er wel overheen.’


Ehh... Ik ben 41 jaar oud. Ik zal er niet meer overheen groeien...

8. ‘Mag ik even op je paard zitten?’


Je ‘zit’ niet zomaar ‘even’ op mijn paard. Het is mijn dierbaarste bezit, waar al mijn liefde, bloed, zweet en tranen - en geld - in zit.

Bron: Horse and Hound