Hoeven
Hoeven

Actie tegen mishandeling Tennessee Walking Horses

Nieuws

De Tennessee Walking Horse is het meest mishandelde paardenras, aldus Sandra van den Hof. De paarden krijgen blokken onder hun hoeven geslagen, wat men stacks noemt. Een uiterst onnatuurlijke hoefstand die een zeer vreemde beweging tot gevolg heeft. Van den Hof zet zich al jaren vanuit Europa in om er een einde aan te maken.


Op 26 juli heeft de USDA (Ministerie voor Landbouw) een nieuw voorstel ingediend. In dat voorstel wordt gevraagd om een verbod op de ‘klompen’ (stacks) en kettingen. Het overleg duurt zestig dagen en van den Hof roept dan ook op massaal het voorstel te steunen, omdat dit nu eindelijk ook vanuit Europa kan. “Ik zie het als een traditie als stierenvechten”, zegt ze. “Buiten de lokale regio’s in Spanje is vrijwel iedereen tegen. Toch is het voor die lokale mensen de gewoonste zaak van de wereld. Zo ook bij de Tennessee walker in Tennessee en Kentucky. Er komen diverse openbare hoorzittingen waar al het commentaar in overweging wordt genomen.”

Bij het zogenoemde Big Lick worden de hoeven van het paard op een plateau gezet, stacks genoemd. Onlosmakelijk verbonden hieraan is soring: het gebruik van chemicaliën op de benen om de hoeven nog hoger op te laten tillen. De kettingen om de, inmiddels, zeer gevoelige huid rond de kogels hebben dan het meeste effect.

Als de klompen en kettingen worden geëlimineerd, wordt soring zinloos.

Het is de bedoeling dat je reageert op het voorstel, dat kan in het Engels en Nederlands. Klik hier om het te lezen. 

Klik hier voor meer informatie over soring.

Een video over soring (let op: bevat schokkende beelden!):



[caption id=”attachment_62290” align=”aligncenter” width=”706”] De oproep tot actie van Sandra.[/caption]
Soring
image002
Tennessee Walking Horse