Meisje met pony
Meisje met pony

7 Redenen waarom ouders tegen de start van het schooljaar opzien

Nieuws

Wanneer het begin van een nieuw schooljaar of een nieuw studiejaar aanbreekt, kunnen paardeneigenaren die ook ouders zijn overvallen worden door een naar en onwennig gevoel in hun buik. Hier is waarom...1. Nu moet je zelf de pony weer beweging geven


Je begon er al aan te wennen dat je je kind even bij de pony dropte en zelf terug ging voor een relaxte douche, koffie en een beetje tv kijken. Nu kan dat niet meer! Je moet nu zelf weer de poetsspullen pakken en Pepijn aandacht geven.

2. En ook de stal uitmesten


Het weer verandert, het gras wordt slechter en de paarden gaan ‘s nachts naar binnen. Dat betekent dat je weer kennis mag maken met je oude vrienden: Riek en Kruiwagen. Zeg hallo tegen schrale handen en de geur van uitwerpselen.

3. Er zitten niet genoeg uren in een dag


Hoe kun je het rijden en het verzorgen combineren met een baan? Het is gekkenwerk! Al helemaal als je ook nog een eigen paard hebt die je wilt onderhouden. Iemand moet snel een tijdmachine uitvinden.

4. Pony én kind


Je probeert je kind zo enthousiast te krijgen om uit bed te gaan, om hem vervolgens aan te kleden, eten te geven en naar school te brengen. Ondertussen is de pony van je kind boos door zijn stal aan het ijsberen terwijl hij zich afvraagt wanneer hij te eten krijgt en uit stal mag. Wie doe je als eerst? Nee echt, wie?

5. De trailer staat er verloren bij


Het was leuk, de hele zomer met de trailer op pad. Het hele land door op weg naar wedstrijden of leuke buitenritten. Maar het zomerseizoen is nu voorbij en je zult de trailer niet meer zo vaak nodig hebben tot de volgende zomer.

6. Er moet een hele stapel dekens en dekjes gewassen worden


Het begin van de herfst betekent dat er een miljoen aan kleine klusjes gedaan moet worden. Denk aan het herstellen van het hekwerk en het wassen en impregneren van door modder hard geworden dekens. Trek je schoonmaakhandschoenen maar alvast aan!

7. Je zult je kind echt missen


Je kind is weer de hele week naar school of studie jij bent weer alleen. Opgroeien is lastig! Maar ze zullen zich redden en in de tussentijd zijn er de knuffels van hun pony om je te troosten.

Bron: Horse and Hound