herfst
herfst

7 Redenen waarom we van de herfst houden

Nieuws

Het herfstweer is in aantocht en ondanks dat dat kou en regen met zich meebrengt, is de herfst vaak wel een geliefd seizoen. Waarom? Wij geven je zeven redenen.1. Een vroege buitenrit


Je moet er misschien vroeg je bed voor uit, maar wat is er nou mooier dan samen met je paard door een mistig landschap te rijden? Er is vaak nog geen verkeer op de weg en misschien spot je zelfs wel wat wild aan de bosrand.

2. Scheren


Je houdt er een ontzettend kriebelende trui aan over en vindt dagen lang nog overal haar, maar je pas geschoren paard ziet er weer super uit. Stiekem proberen we ook ieder jaar weer een leuk figuurtje te scheren, maar dat blijkt vaak toch moeilijker dan gedacht ;).

3. Geen vliegen


Dit is misschien nog wel het beste aan de herfst. Er zijn geen vliegen en andere stekende beestjes meer.

4. Een dik strobed


Veel paardeneigenaren hebben hun paarden op stro gestald. En wat is er nou fijner dan een lekker dik strobed klaar hebben voor je beste vriendje.

5. Stof vrij


Je paard heeft geen stofwolk meer om zich heen zodra jij hem een klopje op zijn nek geeft. Het stof is dan misschien vervangen door modder, maar dit laat zich tenminste makkelijker weg poetsen.

6. Overal blaadjes


Het is misschien lastig als jij degene bent die alle bladeren moet opruimen, maar al die mooie herfstkleuren en het geknisper onder de paardenvoetjes geeft toch ieder jaar weer een fijn gevoel.

7. Een warm bad


Na een lange dag in de stal ben je waarschijnlijk vies en koud geworden, maar wanneer je thuis in een warm bad ligt of onder de warme douche staat ben je dat zo weer vergeten!

Bron: Horse & Hound