Manegetest Hippisch Centrum Zeegersloot
Manegetest Hippisch Centrum Zeegersloot

Zaterdag Open Dag Rotterdamsche Manège

Nieuws

Heb je komende weekend nog niks gepland? Dan is de Open Dag van de Rotterdamsche Manège aan de Kralingseweg wellicht een leuk uitje. De Open Dag is op zaterdag 17 september gelijktijdig met de Open Manegedagen van de KNHS en de FNRS. Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn er onder meer demonstraties mennen en is er een hoefsmid aan het werk. Bezoekers kunnen zelf deelnemen aan de activiteiten of het monumentale complex en de Grandstand aan de rand van het Kralingse Bos bekijken.


“Deze formule waarbij wij alle deuren openen voor omwonenden, familieleden, vrienden en geïnteresseerden voor de paardensport kan elke keer weer op grote belangstelling rekenen, voor sommigen is het een eerste kennismaking met de hippische sport, voor anderen betekent het een terugkeer naar een passie uit de jeugd. Wellicht is het voor de bezoekers een goed moment om een keuze te maken voor de paardensport of deze bijzondere traditierijke vereniging, ”zegt Arjen Smallengange, voorzitter van de vereniging die inmiddels 179 jaar bestaat.

Bezoekers kunnen volop deelnemen aan activiteiten


De manegepony’s staan klaar om door de jeugdige bezoekers onder begeleiding gepoetst en vertroeteld te worden, ze weten al dat ze die dag extra verwend worden met wortels en knuffels. Op diverse momenten gedurende de dag zijn de jongste bezoekers in de gelegenheid om op de pony te stijgen. Kinderen kunnen hoefijzers schilderen en deelnemen aan een paardenquiz. Een hoefsmid demonstreert zijn ambacht aan de aanwezigen. De toegang en deelname aan de activiteiten is gratis.

Het programma:


10-16 Kijken naar paard- en pony rijlessen voor volwassenen en kinderen
10-11 Demonstratie carrousel rijden door zaterdagochtend vlub
11-12 Staples voor kinderen
12-13 Rondleidingen in het monumentale complex
13-14 Demonstratie menproefje door kinderen
14-15 Staples voor kinderen

Bron: Persbericht