details fries
details fries

Friese merrie ernstig gewond door vuurwerk

Nieuws

De Friese merrie Djorra is zaterdagmiddag zwaar gewond geraakt door vuurwerk. Twee jongens van een jaar of elf staken vuurwerk af waardoor ze op hol sloeg. De merrie hield er drie kreupele benen en een bloedneus aan over. En ze wil niet meer eten.


Haar eigenaresse Carolien Huibers liep met de merrie van vijftien haar dagelijkse rondje langs Scherpenzeel, toen de jongens haar voorbij fietsen en met vuurwerk begonnen te gooien. Carolien vroeg ze om ermee te stoppen, maar ze luisterden niet. Djorra raakte in paniek, rukte zich los en zette het op een lopen.

Peesblessure


Carolien was aan het stappen met haar merrie op de openbare weg omdat Djorra aan het herstellen is van een peesblessure. Dit levert normaal gesproken geen problemen op, want de merrie is hartstikke verkeersmak en niet bang voor vuurwerk op afstand. Maar zaterdag kwamen de knallen te dichtbij.

Djorra keerde in volle galop terug naar stal, waar ze kreupel en met pijn werd aangetroffen. Er kwam een dierenarts die adviseerde om de merrie mee te nemen naar de kliniek, ze moet daar rust houden en wordt later onderzocht. De eigenaresse heeft aangifte gedaan bij de politie.

Bron: Omroep Gelderland