instructie pony
instructie pony

Tip Renske Kroeze: Hulp vanaf de grond

Nieuws

Elke week krijg je een tip van een deskundige. Deze week is de tip afkomstige van eventingamazone Renske Kroeze.

[caption id=”attachment_68550” align=”alignright” width=”380”] Renske Kroeze[/caption]

“Het gevoel van de ruiter op een paard en het beeld vanaf de grond kan wel eens verschillen. Een paard kan heel fijn aanvoelen, maar bijvoorbeeld net achter de loodlijn lopen.

Tijdens mijn trainingen vraag ik vaak aan een collega of hij/zij even wil meekijken. Dit doe ik zowel met de dressuur als de springtrainingen. Tijdens de dressuurtrainingen gaat het er voornamelijk om of het gevoel bij het plaatje past. Iemand op de grond kan je live feedback geven, zodat je eventueel direct wat veranderingen kan aanbrengen.

Ook tijdens het springen kan iemand op de grond van grote toegevoegde waarde zijn. Dit hoeft niet noodzakelijk een trainer te zijn. Ik doe mijn springtrainingen het liefst met een vriend van mij. Hij heeft een goed oog voor details en samen proberen we in ieder paard het beste naar boven te halen. Vaak zijn de aanpassingen maar klein, maar zorgt het uiteindelijk wel voor veel verschil. Sommige paarden hebben bijvoorbeeld iets meer grondlijn voor de hindernis nodig en bij anderen is het juist weer nuttig om zonder grondlijn te trainen.”

“Ik wil de tip graag doorgeven aan Maxime van der Vlist.”
FB_IMG_1481150870840