3U3A9571 (Large)
3U3A9571 (Large)

De oneindig mooie Soesterduinen te paard

Nieuws


Precies tussen Amersfoort, Hilversum en Utrecht bevindt zich het gebied de Soesterduinen, een van de mooiste ruiterpaden van Nederland, waar Maartje Bakker wekelijks een buitenrit maakt. Ze vertelt hierover in de nieuwste editie van Bit. Bekijk hier de bijbehorende video!


 

[caption id=”attachment_70055” align=”alignright” width=”300”] Deze kaart is uitgebracht door Viaplan.[/caption]

Het gebied de Soesterduinen is zo ongeveer de achtertuin van de manege waar Maartje rijdt. Nieuw Eldorado in Soest grenst aan het bos- en duingebied, wat het een perfecte startplek maakt voor ruiters die van elders komen. Je kunt daar je trailer parkeren en van daaruit gaan rijden. Of je reserveert een van de manegepaarden, die helemaal vertrouwd zijn met het buitengebied.
‘Er is in totaal 28 kilometer ruiterpad, dus je kunt echt wel een tijdje genieten van dit gebied’

In de video rijdt Maartje met Stefanie Knaap, die al vanaf haar jonge jaren bij de manege werkt, het bos in. De eerste (en enige) uitdaging die het gebied heeft is de spoorlijn, die vrij dicht bij de manege ligt. De trein Amersfoort-Utrecht komt daar vele keren per uur langs. Op dat eerste stuk, van de manege richting de duinen, is het doorgaans druk met hardlopers en fietsers. Als je eenmaal voorbij dat stuk bent, is er vooral veel ruimte, veel stilte en prachtige vergezichten. “Het duingebied is prachtig. Het is heuvelachtig en je kunt echt af en toe even stilstaan en genieten van de fenomenale uitzichten. Er is in totaal 28 kilometer ruiterpad, dus je kunt echt wel een tijdje genieten van dit gebied.”

In de serie De Mooiste Ruiterpaden van Nederland is het zeker een prachtig gebied om in Bit mee te beginnen. “Het is voor mij natuurlijk een thuiswedstrijd, want ik ken dit gebied al geruime tijd. Maar het is écht een aanrader. Ik denk dat paardenliefhebbers hier echt een prachtige rit kunnen maken.”Wie is Maartje?


Elke dag gaat Maartje Bakker naar manege Nieuw Eldorado in Soest, waar Fidelio op stal staat. Ze rijdt elke dag met Fidelio, sinds ze het paard in het voorjaar van 2016 kocht.  “Ik ben pas twee jaar geleden begonnen met paardrijden, maar meteen helemaal verkocht, en was al een tijdje aan het denken over een eigen paard. Fidelio had als sportpaard veel wedstrijden gewonnen op hoog niveau, dus voor Maartje zat en zit er volop uitdaging in Fidelio. “Hij is voor mij het perfecte leerpaard. Fabian kon Fidelio zonder meer heel goed verkopen, maar hij geloofde en voelde dat Fidelio echt goed bij mij zou passen. Ik ben er nog elke dag ongelooflijk blij mee. We passen bij elkaar. Ik ga regelmatig met Fidelio het bos in, rondom Soest. In de Soesterduinen kun je als je wilt urenlange ritten maken. Fidelio vindt het prachtig.”Wist je dat:  • Je kunt een buitenrit plannen bij manege Nieuw Eldorado. Als je je eigen paard meeneemt kun je prima parkeren op het terrein van de manege.

  • In de video gaan we vanuit de manege eerst het bos in en komen daar langs de spoorlijn. Dat is meteen een aandachtspunt. Het gebied wordt doorkruist door het spoor tussen Amersfoort en Utrecht.

  • Het gebied wordt intensief gebruikt door hardlopers, fietsers en veel ruiters. Maar doordat het zo groot is, voelt het nooit druk aan.

  • De uitzichten zijn fenomenaal en de afwisseling maakt dit gebied zo leuk om te rijden met je paard. In totaal is er 28 kilometer ruiterroute. Bij de manege kunnen ze alles over de route vertellen.

  • Penningen te koop via: www.wpeemland.nl

  • De routes in Soest zijn ook te vinden op www.gpsruiterpad.nl


Welke route moet Maartje volgens jou rijden? Laat hier je reactie achter.


Bekijk hier de tweede aflevering in het Amsterdamse Bos.
3U3A9376 (Large)
3U3A9540 (Large)
3U3A9637 (Large)
3U3A9987 (Large)
kaartje_Soestduinen (Large)
HV Polo Logo_light gold