Amsterdamsebos7 (Large)
Amsterdamsebos7 (Large)

Rijden in het Amsterdamse Bos

Nieuws

Onder de rook van Amsterdam vind je moeiteloos stilte én ruimte. Voor de serie De Mooiste Ruiterpaden van Nederland rijdt Maartje Bakker samen met Vanja Putker-de Boer door het Amsterdamse Bos. Maartje vertelt hierover in de nieuwste editie van Bit. Bekijk hier de bijbehorende video!




Ze noemen dit bos weleens de longen van Amsterdam. Met maar liefst duizend hectare bos, speelweiden en polders is het Amsterdamse Bos een van de meest uitgestrekte groene gebieden in de Randstad. Je kunt er urenlang over fantastische ruiterpaden rijden zonder het gevoel te hebben dat je maar een paar kilometer van de drukte vandaan bent.

Amsterdamse Bos


In het Amsterdamse Bos rijdt Maartje met Vanja Putker-de Boer van pensionstal Nakita’s Eastend Stables. Zij kent alle plekjes in het bos en weet als geen ander hoe mooi het er is. Vanja: “De ruiterpaden zijn fantastisch. Maar daarnaast is er zoveel te doen. Jaarlijks komen er zes miljoen bezoekers in het bos. Dan zou je verwachten dat het onvoorstelbaar druk is, maar door de enorme omvang voelt het altijd lekker rustig.”

Events


In het bos is een groot sportpark voor hockey, voetbal, tennis en cricket. Daarnaast zijn er twee horecagelegenheden met paardenstandplaatsen. Verder worden in het bos jaarlijks spectaculaire paardenevenementen georganiseerd, zoals een slipjacht, menwedstrijden en polowedstrijden. Maartje: “Je denkt toch dat je zo dichtbij de stad relatief veel verkeer op je pad kan treffen. Wat me verbaasde, is dat er in Amsterdam wel echt plek is voor iedereen. Auto’s reden langzaam voorbij, anders dan ik had gedacht, en bij het stoplicht bleek er zelf een speciale paal voor ruiters te zijn. Ideaal!”

Afwisseling


De afwisseling in het bos is voor zowel Vanja als Maartje het allerleukste van dit ruitergebied. Vanja: “Op het ene moment rijd je alleen op prachtig brede ruiterpaden door een stil stukje bos, het volgende moment rijd je midden door een recreatieveld vol met gezelligheid: spelende kinderen, dagjesmensen, picknickers.” Er zijn op twee locaties met standplaatsen om je paard even vast te zetten: bij de geitenboerderij en boerderij Meerzicht. Maartje: “Omdat je ruim twintig kilometer kunt rijden met je paard, is het prettig dat er goede plekken zijn waar je kunt uitrusten. En je paard uiteraard ook!”

Een rit door het Amsterdamse Bos beginnen? Je kunt opstappen bij Nakita’s Eastend Stables, Oosteinderweg 529, 1432BK Aalsmeer.

Amsterdamsebos6 (Large)
Amsterdamsebos8 (Large)
HV polo