humor lachen paard
humor lachen paard

Britse dierenbescherming in actie voor... plastic paard

Nieuws

De Britse dierenbescherming ontving tientallen telefoontjes van bezorgde autobestuurders om aangifte te doen van een mishandeling. Ze hadden onderweg namelijk een aanhangwagen gezien waarop een paard met zijn benen vastgebonden stond. Na onderzoek kwam de aap uit de mouw.


Het paard werd gespot op de snelweg tussen Birmingham en Cambridge. Tientallen chauffeurs merkten dit op en sloegen alarm bij de Britse dierenbescherming (RSPCA). Deze kwam onmiddellijk in actie, maar toen inspecteur Richard Lythgoe de trailer op het spoor kwam, barstte hij in lachen uit. ”Toen ik het dier van nabij inspecteerde, zag ik dat het om een plastic paard ging!”, vertelt de man aan Cambridge News. “Het is de eerste keer dat ik een onderzoek moest openen in verband met een neppaard.”

‘Neppeerd’


De eigenaren reden naar Birmingham om het op te halen, maar hadden een aanhangwagen nodig vanwege het grote formaat. Het paard staat nu in hun tuin. Het echtpaar vertelt geen tijd te hebben om een echt paard te verzorgen, vandaar deze creatieve oplossing :-)

Bron: AD