Kerstmis
Kerstmis

Tien ultieme cadeautips voor Kerstmis

Nieuws

Over iets minder dan twee weken is het zover: Kerstmis! Dat betekent kerstbomen, gezellige lichtjes en sneeuw. Uiteindelijk heeft Kerst een hoogtepunt en dat zijn de kerstcadeautjes. Super leuk om te krijgen, soms vervelend om te kopen. Want wat vindt diegene nou écht leuk? Een verlanglijstje heeft diegene namelijk niet gemaakt, want zelf wist diegene ook niet wat hij of zij moest vragen.


Omdat het bedenken en kopen van cadeautjes voor Kerstmis soms een hele opgave kan zijn, geven wij in dit artikel tien cadeautips voor Kerstmis. Let op: deze cadeautips zijn natuurlijk wel voor paardenmeisjes of jongens. Want paardenmensen houden nou eenmaal van paardencadeautjes.

1. Paardenhaar sieraad


Helaas kunnen de meeste paardenmensen niet 24/7 bij hun paard zijn. We hebben namelijk ook werk, school of een huishouden. Het liefst zouden we onze trouwe viervoeter altijd bij ons hebben. Daar is nu een oplossing voor: een paardenhaar sieraad! Dit kan een ring, armband of ketting zijn waar paardenhaar, vaak met de hand, in wordt verwerkt. Het hoeft geen sieraad te zijn die volledig uit paardenhaar bestaat, het kan er ook subtiel in verwerkt zitten. Voor ieder wat wils dus.

2. Winter survival kit


De winter kan leuk zijn, bijvoorbeeld als er sneeuw ligt met Kerstmis, maar daarna houdt het al ver op. Paardenmensen moeten altijd door weer en wind naar hun paard en dat is niet altijd een pretje. Heb je daarom al gedacht aan warme winterlaarzen of een dikke lange jas voor op stal? Tegenwoordig zijn er zelfs rijbroeken en rijhandschoenen met een fleecevoering, super fijn!

3. Fotoafdruk


We maken altijd ontzettend veel foto’s van ons paard dus hoe zou het zijn om hier een mooie afdruk van te hebben? Dit kan een creatieve zelfgemaakte fotocollage zijn of een afdruk op bijvoorbeeld dibond, plexiglas, hout of canvas.

4. Fotoshoot


Voor een mooie fotoafdruk hebben we natuurlijk wel mooie foto’s nodig. Ook al komen we waarschijnlijk om in de foto’s, we willen altijd meer. Veel fotografen verkopen cadeaubonnen die je cadeau kunt vragen of cadeau kunt doen aan iemand. Deze zijn vaak één jaar geldig dus als het in de winter vies weer is kun je altijd nog  in de zomer de fotoshoot doen.

5. Decoratie voor in huis


Een mooi stukje decoratie, die ook nog iets weg heeft van paarden, is altijd leuk voor in huis. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, een beeldje of totaal iets anders! Let wel op: decoratie, vooral voor in huis, is vaak persoonlijk. Houd er dus goed rekening mee wat diegene mooi vindt en wat in zijn of haar huis past.

6. Een clinic bij een (bekende) ruiter


Ook al lessen we elke week bij onze eigen instructeur en leren we daar erg veel van. Wij paardenmensen zijn nooit, en dan ook echt nooit, uitgeleerd! We zijn altijd benieuwd wat anderen, misschien wel bekende ruiters, van onze rijkunsten denken. Daarom is een clinic van een bekende ruiter super leuk en leerzaam.

7. Netflix abonnement


Hoe fijn is het als je na een lange dag op stal, ’s avonds neer kunt ploffen op de bank met een serietje? Heb je daarom al gedacht aan een Netflix abonnement? Dan kunnen we zelfs in onze niet-paardentijd paardenfilms kijken!

8. Ruiterfitheid training


Niet alleen het paard moet fit zijn, ook de ruiter die er op zit moet ‘in shape’ zijn. Daarom kan een ruiterfitheid training erg nuttig zijn. Zo kunnen zowel ruiter als paard helemaal fit de trainingen door.

9. Buitenrit met vrienden of familie


Misschien kun je niet altijd met je eigen paard op buitenrit omdat er geen bos bij stal is, omdat je geen trailer hebt of omdat je paard het gewoon helemaal niks vindt. Dan is het toch leuk als je een keer ergens anders op een georganiseerde buitenrit kunt. Een groot pluspunt: vaak kun je dan ook een vriend, vriendin of je familie meenemen die anders niet paardrijden. Gezellig!

10 Een tijdschrift, BIT!


Natuurlijk is er één cadeau die altijd en overal bovenuit springt. Iedereen, jong of oud, wordt er gelukkig van. Een abonnement op het tijdschrift BIT! Uren lang leesplezier voor alle paardenliefhebbers! En als je dit iemand cadeau doet, vergeet dan ook jezelf niet. :) Bekijk snel de abonnementsaanbiedingen!

Heb je zelf nog leuke cadeautips voor Kerstmis en wat ga je zelf dit jaar vragen aan de Kerstman?

Bron: Bitmagazine.nl