Cap
Cap

6 meest gehoorde smoezen om geen cap te hoeven dragen

Nieuws

We weten allemaal wel dat we eigenlijk altijd een cap zouden moeten dragen. Het dragen van dit hoofddeksel kan zelfs het verschil betekenen tussen een lichte hersenschudding of een fikse hersenbeschadiging. “Ja-haaaa, dat weet ik allang”, denk je vast. Maar toch wordt de cap lang niet altijd gedragen. Als jij tot de groep behoort die weleens zonder cap rijdt, dan heb je vast één of meerdere van de onderstaande smoezen al eens gebruikt.


#1 Een cap staat mij niet

Weet je nog? Toen je vroeger als enige optie had om een fors uitgevallen zwart fluwelen cap te kopen met zo’n dop die je op je kin plaatste? Ja, super charmant was dat. Hij was stevig en beschermde over het algemeen goed, maar op modieus gebied scoorde het echt geen hoog cijfer. Je kon toen met recht zeggen dat een cap je niet stond. Vandaag de dag is dat anders, want ontwerpers houden zich niet alleen meer bezig met de veiligheid, maar ook met de uitstraling. Je kunt je eigen cap tegenwoordig zelfs costumizen naar je eigen wensen.

#2 Een cap zit niet fijn

Ook dat was misschien iets dat je vroeger nogal eens tegenkwam, omdat het aanbod zo beperkt was. Maar ook hiervoor geldt tegenwoordig: als je cap niet prettig zit, dan kun je kiezen uit een groot scala merken en maten waar beslist een exemplaar tussen zit die als gegoten zich om jouw hoofd vormt. Ook een cap die je hoofdpijn oplevert is een goede reden om naar een nieuwe cap te kijken. De enige hoofdpijn waar je dan nog mee te maken kan krijgen, is wanneer je boven je budget gaat shoppen.

#3 Mijn haar raakt erdoor uit model

Een cap drukt inderdaad al snel je kapsel volledig plat. Maar goed ook, want als dat niet het geval was geweest dan betekende het dat de cap veel te ruim om je hoofd zou zitten. Het kan er even weinig flatteus eruitzien zodra je na een flinke training de cap afdoet en je een bezweet hoofd met platgedrukt haar weer in model moet zien te krijgen, dat is waar. Maar dit “probleem” is natuurlijk makkelijk te verhelpen door even onder de douche te springen.

#4 Het is veel te warm om een cap te dragen

Het is hoogzomer en bloedje heet. Je hebt zin om te rijden, maar het dragen van een cap in deze weersomstandigheden zie je écht niet zitten. Even lekker een ritje maken in de buitenbak of een buitenrit maken in de omgeving lijkt dan een stuk aantrekkelijker als je lekker briesje door je haren voelt gaan. De caps van tegenwoordig ventileren doorgaans uitstekend. Ze zijn ook steeds vaker gemaakt van zeer licht materiaal, waardoor je zo min mogelijk last hebt van het dragen met warm weer. Als het echt te warm is om een cap te dragen, dan is het waarschijnlijk überhaupt ook te warm om te gaan paardrijden.

#5 Het staat niet mooi op de foto

Als je een fotoshoot hebt gepland, dan wil menig ruiter het liefst zonder zo’n logge eierdop gefotografeerd worden. Speciaal voor de foto’s wordt de cap vaak eventjes achterwege gelaten. Er zal immers in dat kleine ogenblik toch niet iets raars gebeuren, verwacht je. Een ongeluk zit alleen altijd in een klein hoekje.

#6 “Per ongeluk” vergeten

Je bent net lekker aan het rijden wanneer een stalgenoot tegen je zegt: “Weet je dat je geen cap draagt?” Dat weet je natuurlijk allang. Maar met gespeelde verbazing roep je uit: “Hé-le-maal vergeten. Wat fijn dat je dit zegt!” Stiekem baal je als een stekker dat iemand dit heeft opgemerkt en zeg je: “Ik ben toch al bijna klaar met trainen”, terwijl je vervolgens een uur later van je paard afstapt.
Lees ook: Waar moet een bodyprotector aan voldoen?
Bron: Bitmagazine.nl
170327304_ABFweb