Droes
Droes

Het eerste ‘Droes Vrij’ certificaat is voor Obelix Stables

Nieuws

De Obelix Stables BV in Westendorp heeft als eerste bedrijf het  ‘Droes Vrij’ certificaat ontvangen. Om de stallen in Nederland droesvrij te krijgen, is de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer met dit initiatief gekomen.


Droes is een zeer bekende paardenziekte. Om de uitbraken van deze ziekte op paardenbedrijven terug te dringen en zo ook de (financiële) schade te verminderen, zijn er voorzorgsmaatregelen nodig.

‘Droes Vrij’ certificaat


De Gezondheiddienst voor Dieren (GD) heeft onlangs een abonnement ontwikkeld voor Droes-certificering. Dit houdt in dat er maatregelen, adviezen en een onderzoek worden beschreven om droes op een bedrijf te bestrijden en zo te verminderen. Wanneer een bedrijf aan de specificaties van het abonnement voldoet, wordt er een certificaat Droes-vrij of Droes-onverdacht uitgereikt. Op de website www.droesvrij.nl kun je algemene informatie over droes en een specifieke toelichting op dit programma vinden.

Ontvangst


Obelix Stables heeft in samenwerking met Dierenkliniek Zeddam het voorrecht om als eerste het ‘Droes Vrij’ certificaat officieel in ontvangst te nemen.

Wil je lezen hoe droes voorkomen kan worden? Lees dan het artikel ‘Openheid over droes helpt besmetting voorkomen’.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl