Life hacks
Life hacks

Lifehacks voor op stal

Nieuws

Lifehacks zijn populair tegenwoordig. Ook voor op stal kom je tal van hacks tegen. Hieronder acht lifehacks die het drukke leven op stal wat makkelijker kunnen maken.
  1. Hang een spiegel op stal als je paard nerveus wordt als hij alleen staat. Dit is ook goed voor paarden die op stalrust staan. Hoewel een echt vriendje natuurlijk leuker is!

  2. Gebruik een paar sokken waar de tenen afgeknipt zijn om de witte voetjes van je paard wit te houden voor de wedstrijd.

  3. Wrijf een zeepblok over omheining of deuren paar je paard graag op kauwt. Zodra hij de zeep proeft zal hij wel twee keer nadenken voor hij nog een keer gaat kauwen! Natuurlijk moet je dit wel af en toe herhalen, want door regen spoelt de zeep weg.

  4. Leg een pak babyluiers op stal. Deze dingen zijn perfect voor het verbinden van wondjes op de benen van je paard, of zelfs de hoeven als het nodig is. Natuurlijk is het belangrijk dat je, als de wond te ernstig is, gewoon de dierenarts belt en niet zelf aan de slag gaat.

  5. Heb je een wit paard? Dan is het verstandig om een flesje zonnebrand en after-sun op stal te hebben staan. Zonnebrand om een verbrande neus te voorkomen, en after-sun voor als het toch een keertje fout gaat.

  6. Babydoekjes zijn onmisbaar op iedere stal. Je kunt er enorm veel mee doen, zoals je bit, laarzen of je paard ermee poetsen. Check daarbij wel dat er geen rare chemische stoffen waar je paard last van kan krijgen in de doekjes zitten. Lees ook het artikel over wat je nog meer met babydoekjes kunt doen.

  7. Gedurende de koude maanden is het handig om het bit van je paard even op te warmen. Dat voelt voor hem een stuk prettiger dan zo’n ijskoud stuk ijzer tussen zijn tanden en daardoor zal hij wellicht het bit makkelijker aannemen. Leg het bit bijvoorbeeld in een bak met warm (niet kokend! Je wil je paard opwarmen, niet verbranden) water of draag het dicht op je lichaam onder je jas.

  8. Stop een doosje met tandflos in de naaikist op stal. Het is steviger dan gewone garen.


Wat doe jij op stal om de taakjes wat makkelijker te maken?

Bron: ProEquineGrooms