Nachtdieren
Nachtdieren

De grote paardenhoroscoop

Nieuws

Heb jij je wel eens afgevraagd wat het sterrenbeeld van jouw paard is en wat dat over zijn karakter zegt? Zoek dan de geboortedatum van jouw paard of pony op en lees snel verder!Ram, 21 maart - 20 april


Het Ram-paard is avontuurlijk en moedig, wat hem perfect maakt voor buitenritten. Hij loopt het liefst voorop en gaat bij voorkeur snel. Geen paard om een gevecht mee aan te gaan, paarden geboren onder dit teken geven het namelijk nooit op. Maar als je weet hoe je met hem om moet gaan, heb je aan het Ram-paard een maatje voor het leven. Geen beginnerspaard.

Stier, 21 april - 21 mei


Het Stier-paard heeft een meestal een stoer uiterlijk en een bijpassend karakter. Dit paard is gek om aandacht en wordt het liefst elke dag uitgebreid gepoetst. Wordt blij van tutten en snoepjes. Kan ontzettend koppig zijn – als hij besluit iets niet te doen, kun je het beter opgeven en morgen opnieuw proberen. Stier-pony’s zijn de ideale kinderpony’s.

Tweelingen, 22 mei - 21 juni


Het Tweelingen-paard is intelligent en geeft je het gevoel dat hij alles begrijpt wat je hem vertelt. Het zijn sensibele paarden die bijzonder wisselvallig kunnen zijn: de ene dag is alles eng en de andere dag sjokken ze langs een plastic zeil alsof het niets is. Snel beledigd. Pas op je zakken, het Tweelingen-paard zit altijd te snuffelen. Vind het niet erg om door meerdere mensen gereden te worden.

Kreeft, 22 juni - 21 juli


Het Kreeft-paard is erg zorgzaam, wat ze zeker geschikt maakt als beginnerspaarden. Als fokmerries kunnen ze overmatig beschermend zijn. Paarden geboren onder dit sterrenbeeld blijven het liefst op hun eigen erf en houden niet van te veel verandering. Hebben vaak een ijzersterke band met hun eigenaren en worden het liefst door één iemand gereden.

Leeuw, 22 juli - 22 augustus


Het Leeuw-paard is een indrukwekkende verschijning. Ze houden van de zomer en de zon. Kunnen soms zonder aanwijsbare oorzaak chagrijnig zijn, maar zijn over het algemeen makkelijk om mee te werken. Het Leeuw-paard hoort graag dat hij het goed heeft gedaan, beloon hem daarom regelmatig. Gek op ererondes.

Maagd, 23 augustus - 23 september


Het Maagd-paard gedijt het beste in een rustige en stabiele omgeving. Een rommelig erf werkt hem op zijn zenuwen, net als harde wind. Houdt van precisie en heeft een natuurlijke aanleg voor dressuur. Snel last van buikklachten, zorg dus voor een uitgebalanceerd dieet en pas op voor veranderingen. Erg liefdevol en houdt van knuffelen.

Weegschaal, 24 september - 23 oktober


Het Weegschaal-paard heeft een evenwichtig karakter, wat hem het perfecte manegepaard of leermeester maakt. Liever lui dan moe. Makkelijk paard om te houden, snel tevreden en kan goed opschieten met zowel mens als dier. Wil nog wel eens compleet uit zijn dak gaan aan de longeerlijn,

Schorpioen, 24 oktober - 22 november


Het Schorpioen-paard is zeker niet te makkelijkste. Kan ontzettend gesloten zijn, waardoor training moeizaam gaat. Vaak moeilijk om te laden. Als je zijn vertrouwen hebt gewonnen, gaat hij voor je door het vuur, maar let op: hij is snel jaloers. Moedig. Eigenlijk geen paard voor de amateur, maar kan zich bij een professional onverwacht goed ontwikkelen. Vaak bloedmooi.

Boogschutter, 23 november - 21 december


Het Boogschutter-paard is sportief en capabel. Er is eigenlijk geen enkele tak van de sport waarvoor hij ongeschikt is. Geeft wel de voorkeur aan veel buiten zijn. Kan verrassend goed alleen zijn. Bedachtzaam en kan zich soms afsluiten van de buitenwereld. Als ruiter is het dan de kunst om tot hem door te dringen. Als dit lukt, heb je een potentiele topper in handen.

Steenbok, 22 december - 20 januari


Je hebt werkpaarden en luxepaarden: het Steenbok-paard is zonder twijfel een werkpaard. Betrouwbaar en standvastig. Niet de knapste, maar groeit wel in zijn werk. Heeft een duidelijke eigen mening, maar heeft dan ook eigenlijk altijd gelijk. Heeft zelden een slechte dag. Let wel op: als dit paard (gezondheids)klachten vertoont, moet je ze zeker serieus nemen.

Waterman, 21 januari - 18 februari


Het Waterman-paard is niet geschikt voor iedereen, maar is vaak wel erg talentvol. Houdt zich in de kudde vaak een beetje afzijdig. Komt altijd als vieste paard uit het land. Heeft bij voorkeur slechts één ruiter, waarmee hij een zeer hechte band ontwikkelt. Erg slim paard dat snel door heeft wat wel of niet mag, wees dus altijd consequent.

Vissen, 19 februari - 20 maart


Het Vissen-paard is een gevoelig dier met grote ogen en een elegante uitstraling. Kan niet goed tegen kritiek. Paarden geboren onder dit sterrenbeeld hebben een rijke fantasie en zijn schrikachtig. Zijn vaak gevoelig voor schuurplekken. Als je dit paard genoeg liefde geeft en beschermt voor de grote boze buitenwereld, heb je er zeker een goede aan.

Nu zijn wij natuurlijk benieuwd of dit voor jouw paard klopt, laat het ons weten in een reactie!


Bron: Bitmagazine.nl