Leukste Oude Paard van Nederland
Leukste Oude Paard van Nederland

Bietje wint verkiezing Het Leukste Oude Paard 2018

Nieuws

De winnaar van de verkiezing Het Leukste Oude Paard 2018 is bekend. Het bijzondere verhaal van Bietje, een goed verzorgde oude dag én de meeste stemmen van het publiek, brachten haar naar de felbegeerde titel ‘Het Leukste Oude Paard 2018’!


Bietje werd in 2017 door de Dierenbescherming in verwaarloosde toestand weggehaald uit een garagebox. Ze vond een prachtig nieuw huis op de Nobele Hoeve, waar ze haar oude dag samen met soortgenoten mag doorbrengen en volop liefde en aandacht krijgt. Ondanks een moeilijke tijd heeft ze haar vertrouwen in de mens niet verloren en is ze nu de trotse leider van de kudde.


Tweede plaats


Een zeer verdiende tweede plaats gaat naar Adel 357, een 26-jarige Friese dekhengst uit Belgisch Limburg die op hoog niveau in de paardensport meeliep. “Hij ziet eruit alsof hij morgen op concours gaat”, merkte één van de juryleden op. De goede manier van huisvesten en welzijn viel de jury ook op.

Derde plaats


De derde prijs gaat naar de aandoenlijke Shetlandpony Swieber, die de leeftijd van 38 jaar al bereikt heeft. Swieber brengt haar dagen door op een bekend vakantiepark in Drenthe, waar ze een trouwe schare jonge fans heeft die haar graag borstelen en met haar gaan wandelen. Een pony waar menig kind op heeft leren paardrijden en die een groep lieve verzorgers om zich heen heeft.

Prijzen


De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen en ontvangen snel hun verdiende prijzenpakket. Bietje krijgt onder andere een fotoshoot van paardenfotografe Nikki de Kerf, een jaarabonnement op Bit, een uitgebreid pakket van Epplejeck én toegangsbewijzen voor de Dag van het Oudere Paard.

Bekijk hier alle filmpjes van de finalisten.


Bron: Bitmagazine.nl