Kinderboekenmarkt op Jumping Amsterdam
Kinderboekenmarkt op Jumping Amsterdam

Kinderboekenmarkt op Jumping Amsterdam

Nieuws

Verslind jij paardenboeken? En houd je van paardensportevents? Dan is Jumping Amsterdam dé plek voor jou! Op zondag 26 januari 2020 is er een kinderboekenmarkt in de Bit Kennisstal op Jumping Amsterdam.


De bekende kinderboekenschrijfsters Christine Linneweever, Joke Reijnders, Nicolle Christiaanse en Evelien van Dort zijn aanwezig om hun boeken te signeren en te verkopen. Stel jouw vragen over de boeken, ga met de schrijfsters op de foto of vraag een handtekening! De kinderboekenmarkt is van 12.00 tot 15.00 uur in de Bit Kennisstal. Lees hier meer over jouw favoriete schrijfster:


Joke ReijndersPaarden en pony’s zijn niet alleen geweldig om op te rijden en om bij in de buurt te zijn, maar ook om over lezen! Joke Reijnders schrijft kinderboeken en veel van die boeken gaan over paarden en pony’s, zoals ‘Het geheim van de wilde paarden’, ‘Wonderpony’ en natuurlijk de serie over de avonturen van Britt en Esra. Joke woont met haar gezin, vier honden en vijf pony’s in Frankrijk. 


Christine LinneweeverKinderboekenauteur Christine Linneweever is altijd een groot liefhebber van paarden geweest. Ze werkte ruim achttien jaar als redacteur en eindredacteur bij De Paardenkrant en aan de hand van de kennis die ze daar opdeed, schreef ze de succesvolle Gouden Paarden-serie waarvan inmiddels twaalf delen zijn verschenen. Daarnaast staat ze te boek als de auteur van een historische jeugdroman en een serie over dieren voor kinderen vanaf acht jaar.


Nicolle ChristiaanseVerhalen schrijven, dat is wat Nicolle Christiaanse graag doet. Verhalen om bij weg te dromen en waar je iets van kunt leren. Nicolle houdt ook veel van paarden, daarom schrijft ze al jarenlang paardenboeken. Heel bekend zijn De Bleshof en Choco het minipaardje. Ook haar nieuwe series 100% Paardengek en Evi praat met paarden kennen een groeiend aantal fans.


Evelien van DortSpeciaal voor paardenfans schreef Evelien van Dort de mooiste serie over haar lievelingspony Funny: veertien delen vol paardenavonturen. Ster omnibus is het paardenboek voor beginnende lezers. En de serie over Banjer is vol met paardenweetjes! Evelien heeft ruim tachtig boeken geschreven, de paardenboeken hebben een special plekje in haar hart. Ze vindt het leuk om meer over haar boeken te vertellen. Van één vraag weten we het antwoord al. Paardrijden is ook haar lievelingshobby!


Kinderochtend


In de Bit Kennisstal leren kinderen op zondag 26 januari alles over paarden en pony’s. Wat te denken van een cursus paardentaal voor kids door paardenvlogger Feline Hoi, of een demo paardentaartjes bakken? Met de goodiebags die worden uitgedeeld maken de jonge bezoekers kans op leuke prijzen van verschillende standhouders in het eindeloze promodorp vol moois, waar Jumping om bekend staat.


Britt Dekker


De kinderochtend is traditiegetrouw het startschot van het zondagprogramma van Jumping Amsterdam. Jonge paardenfans kunnen genieten van ponyritjes, spannende wedstrijden, schminken en shows. Zo geeft Britt Dekker een show met het toppaard George en is er een carrouseloptreden van de Amsterdamse Manege. Alles draait om kinderen deze ochtend. Ze mogen zelfs een kijkje nemen in de piste. Daar zullen ‘s middags de beste springruiters ter wereld strijden om een podiumplaats tijdens de wereldbekerwedstijd. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Als Bit-abonnee bestel je bovendien de kaartjes voor vrijdag 24 januari met 50% korting!Lees meer over de Bit Kennisstal en de lezingen op Jumping Amsterdam.


Bron: Bitmagazine.nl

Joke Reijnders
Christine Linneweever
JEUGDBOEK DEMENTIE
Evelien van Dort