BIT-CAP
BIT-CAP

Media Primair Horses B.V. neemt BIT en Dressuur over

Nieuws

Media Primair Horses B.V., uitgever van onder meer de merken Hoefslag, CAP, Manegeruiter, MenSport en Showpaard, heeft per 1 februari 2022 de paardenmagazines BIT en Dressuur overgenomen.  


CAP en BIT gaan samen verder


BIT en CAP zullen samen als één titel verder gaan. Zowel BIT als CAP richten zich op de paardenliefhebbers uit het meer recreatieve segment, alsmede horsmanship, paardencoaching en paardenwelzijn. BIT richt zich van oudsher op het Nederlandstalige publiek. CAP heeft een vooraanstaande positie in de Vlaamse markt. Door samen verder te gaan, ontstaat een leidende marktpositie, waarbij de concepten elkaar zullen versterken.


CAP-BIT benut de sterke kanten


De abonnees van CAP en BIT ontvangen in de eerste week van maart, het eerste CAP-BIT-nummer. Beide titels zijn hierin sterk vertegenwoordigd. In totaal komt CAP-BIT 12 keer per jaar uit. Dat betekent dat de lezers nog meer worden getrakteerd op dossiers over spraakmakende onderwerpen, achtergrondinformatie over het gedrag van paarden, diepte interviews met echte paardenmensen, herkenbare verhalen van mensen zoals jij en ik, veterinaire artikelen, alles over paard & welzijn en natuurlijk de nodige instructieve artikelen. Dus 12 x per jaar een CAP-BIT met nog meer passie, nog meer plezier en nog meer paard, in zowel Nederland als Vlaanderen.


CAP-BIT, online en magazine


De lezers van beide titels krijgen vanaf nu een totaalbeleving over alles op en rondom hun paard binnen één merk. CAP-BIT bestaat niet uit enkel een magazine, maar zal per 1 maart ook haar online platform  hebben, waarin voor abonnees de betere achtergrondartikelen, instructievideo’s en andere zaken als premium te lezen zijn. Tot die tijd blijven de bestaande platformen van BIT en CAP gewoon online en toegankelijk voor volgers en abonnees.


Hoefslag en Dressuur


Dressuur zal worden opgenomen in Hoefslag. Zowel Dressuur als Hoefslag richten zich op de liefhebber en beoefenaar van de dressuursport, al dan niet in wedstrijdverband. Ten opzichte van Dressuur positioneert Hoefslag zich breder, door ook verdieping te bieden voor de liefhebbers en beoefenaars van de springsport en de fokkerij.


Hoefslag Community


Voor de Hoefslag-abonnee verandert er niet zoveel, deze kan blijven rekenen op 16 Hoefslag Magazines per jaar en volledige toegang tot het Hoefslag online platform. De Dressuur-abonnee mag meeprofiteren van alle leuke extra’s, die de online Hoefslag-community biedt. Denk hierbij aan gratis e-learning video’s, instructieartikelen, achtergronden bij veterinaire problemen en diepgaande diepte-interviews met paardenmensen uit de sport. Daarnaast ontvangt de Dressuur-abonnee  6 x per jaar Hoefslag Dressuur Magazine.


Leidende positie


Rob Mekelenkamp, namens Media Primair Horses: “We zijn heel blij met de mogelijkheid deze twee titels toe te voegen aan onze bestaande portfolio. Deze uitbreiding zorgt voor een versterking van de leidende positie van Media Primair Horses B.V. in dit segment van de markt.”