Team Bit en Cap-website
Team Bit en Cap-website Suzanne Vlieger Admiraal, Karin de Haan, Sanna van den Akker en Christine Dijk

Kennismaken met: redactie Bit & Cap

magazine

Paardrijden is een teamsport, het maken van een tijdschrift ook. Per 1 september zijn Suzanne Vlieger Admiraal en Sanna van den Akker toegevoegd aan het redactieteam van Bit & Cap. Karin de Haan blijft als manager MP Horses uiteraard zeer betrokken. En Christine Dijk zorgt er voor dat we online en via de socials geïnformeerd en geïnspireerd blijven! Kortom een team dat vol passie en plezier werkt aan Bit & Cap. Tijd voor een ‘voorstelrondje’.

Suzanne Vlieger-Admiraal – community redacteur

“Na twee jaar op freelance basis voor Hoefslag en Manegeruiter te hebben geschreven, kreeg ik vorig jaar de functie van community redacteur Manegeruiter aangeboden. Dit heb ik een jaar lang met ontzettend veel plezier gedaan. Maar nu ik ben begonnen als community redacteur Bit & Cap voel ik me pas écht helemaal op mijn plek.”

Nu ik ben begonnen als community redacteur Bit & Cap voel ik me pas écht helemaal op mijn plek.

“Hoe heerlijk is het om samen met een superleuk team en alle freelancers en experts dit prachtige tijdschrift te mogen maken! Een tijdschrift met thema’s die helemaal aansluiten bij mijn persoonlijke doelen en interesses: samenwerken met je paard op basis van connectie, communicatie en respect, en je samen als team blijven ontwikkelen. Hier wil ik altijd over blijven schrijven en leren. Mijn excentrieke maar oh zo lieve verzorgpaard, Quarterruin Scout,  helpt me daarbij. Als grote inspiratiebron is hij daarom eigenlijk ook onderdeel van het team Bit & Cap.“


Suzanne Vlieger-Admiraal

Sanna van den Akker – coördinator  

“Van jongs af aan verslond ik altijd al alle paardenbladen. Ik las echt alles, zelfs alle stambomen in keuringsverslagen van rassen die ik nooit van dichtbij had gezien. Wanneer ik aan het lezen was, hoorde ik niets meer en ging ik helemaal op in het tijdschrift. Slechts dromend dat ik daar op een dag zelf aan zou kunnen bijdragen. Gelukkig kunnen dromen werkelijkheid worden!”  

Wanneer ik aan het lezen was, hoorde ik niets meer en ging ik helemaal op in het tijdschrift.

“Naast het werk als coördinator en het schrijven van artikelen voor Bit & Cap snuif ik natuurlijk ook graag échte paardengeur op. Dat doe ik bij Gam, mijn Welsh Cob van 29, en mijn 22-jarige IJslander Blythur. Alleen in hun nabijheid verkeren en in de wei rondscharrelen vind ik al heerlijk, maar ook van even lekker samen het bos in kan ik enorm genieten.”


Sanna van den Akker

Christine Dijk – online en socials redactie

“Gek op paarden, dat ben ik al mijn hele leven lang! Ik ben een veelvraat op het gebied van onze mooie hobby. Overal ben ik voor te porren: buitenritten maken, dressuur rijden, springen of gewoon lekker bezig zijn met de 10-jarige toffe Irish Cob Guinness.”

“Er is nog iets waar ik me graag mee bezighoud, en dat is schrijven. Dat doe ik al een jaar of 15, voor titels als Hoefslag, Phryso, Mensport, Dressuur ... en natuurlijk Bit & Cap! En ook daarvoor geldt: het maakt niet uit over wat of wie, als ikzelf en hopelijk jullie ook, er maar iets van leer en er enthousiast van word!”

Het maakt niet uit over wat of wie, als ikzelf en hopelijk jullie ook, er maar iets van leer en er enthousiast van word!


Christine Dijk

Karin de Haan – Manager MP Horses

“Ik woonde als klein meisje tegenover een manege. En hoewel mijn ouders het niet zo zagen zitten, raakte ik volledig besmet met het paardenvirus. Sinds die tijd was ik ‘verkocht’. In eerste instantie vond ik vooral dressuur de mooiste tak van sport. Heb ook jaren wedstrijden gereden. Later kwam daar de fokkerij bij.”

“Door mijn kinderen, waarvan mijn zoon ook recreatief paardrijdt, ben ik anders gaan kijken naar de paarden, de paardenhouderij en de sport. Meer gericht op passie, connectie en denken vanuit het paard. Minder op wedstrijden en sport. Al vind ik een fijn gereden dressuurpaard, al dan niet in wedstrijdverband, nog altijd prachtig om naar te kijken. En is dat fijn gereden dressuurpaard, de happy athlete, ook iets wat ik nastreef met de paarden die ik zelf rijd en met mijn paarden die ik door anderen laat rijden.”

“De paardenpassie was er dus altijd al. Toch heb ik er nooit voor gekozen om er mijn beroep van te maken. Ik studeerde Bedrijfskunde en had een aantal mooie banen in het bedrijfsleven en bij de overheid. Daarnaast werkte ik als freelance journalist en schreef dan -hoe kan het ook anders- over paarden.”

De paardenpassie was er dus altijd al. Toch heb ik er nooit voor gekozen om er mijn beroep van te maken.

“Mijn eerste ‘baan in de paarden’ was toen ik in 2015 hoofdredacteur van de Hoefslag werd. Dat heb ik zes jaar gedaan, waarna ik doorgroeide tot Manager MP Horses en dus verantwoordelijk werd voor alle titels.”

“Toen MP Horses in februari 2022 de titel Bit overnam en besloot deze samen te voegen met Cap, heb ik in eerste instantie de (hoofd)redactie van Bit & Cap erbij gedaan. Tijdelijk, totdat we met Suzanne Vlieger-Admiraal, de juiste kandidaat hadden gevonden om deze prachtige titel verder door te ontwikkelen. Samen met Sanna van de Akker die de coördinatie doet en Christine Dijk die zich richt op online en de socials hebben we een super gepassioneerd en sterk team.”

“En wat ik nog doe aan Bit & Cap? Ik blijf als manager van MP Horses uiteraard zeer betrokken bij de redactie en alles er om heen. Want na het afgelopen half jaar, zou ik niet meer zonder Bit & Cap kunnen!”


Karin de Haan


Bit_Cap_logo_2022-03
Karin
20210420_101110
Sanna
Christine