BIT-CAP
BIT-CAP

MP Horses marktleider in de hippische markt

Nieuws

Woudenberg - Per 1 mei heeft MP Horses de hippische titels Hoefslag, Mensport, Showpaard, Manegeruiter en het online platform Academy4Horses.com overgenomen van Uitgeverij Media Primair. Eerder dit jaar haalde MP Horses de titels Bit en Dressuur binnen. De combinatie van deze titels maakt MP Horses in een klap de marktleider in de hippische markt. Alle medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe uitgeverij.


MP Horses


MP Horses werd eind vorig jaar opgericht door Steven Flipse, Cor Jan Willig en Rob Mekelenkamp. Het bedrijf wil met haar verworven marktleiderschap en focus haar klanten nog beter bedienen. Tevens geeft de omvang mogelijkheden om versnelling te maken op de digitalisering van het product portfolio.


Karin de Haan


De dagelijkse leiding van MP Horses is in handen van Karin de Haan. Als contentmaker werkte zij jarenlang voor zo ongeveer alle hippische tijdschriften in de markt. Ruim zes jaar geleden werd zij aangetrokken als hoofdredacteur van Hoefslag en groeide zij van daaruit door naar manager content voor de vrije titels van Media Primair. Karin de Haan: “We hebben de ambitie met MP Horses het hippische startpunt van Nederland te worden. Dankzij de bundeling van deze prachtige merken zijn we nog beter in staat om onze abonnees en adverteerders te bedienen.”


Rob Mekelenkamp


Rob Mekelenkamp is met de verkoop naar MP Horses nog altijd betrokken bij de titels: “Ik ben zeer verheugd de titels te kunnen onderbrengen bij MP Horses en samen met de nieuwe aandeelhouders de volgende stap te kunnen zetten van haar ontwikkeling.”



OVER DE AANDEELHOUDERS


Steven Flipse is twintig jaar als CFO/COO bij Sanoma werkzaam geweest en heeft naast kennis en ervaring op het financiële vakgebied en in de mediawereld een ruime ervaring als directeur en
bestuurder. Sinds 2017 is hij investereerder in Media en onder andere aandeelhouder bij uitgever De Jonge Lezer (een uitgever van jeugd magazines, zoals Penny) en Kompas Publishing
(startpagina.nl).



Cor Jan Willig is na een carrière in de media succesvol ondernemer / investeerder met verschillende uitgeverijen in de BTC en BTB in zijn portfolio. Hij is bekend als mede-oprichter van New Skool Media, een uitgeverij die negentien tijdschriften overnam van het eerdergenoemde Sanoma. Eind 2018 is Cor Jan mede-oprichter van Misset Uitgeverij, de uitgeverij die de agrarische titels van Reed Business overnam. Hieronder het ook bij paardenliefhebbers bekende blad ‘Boerderij’.


Rob Mekelenkamp richtte ruim twintig jaar geleden Media Primair op. In eerste instantie waren de activiteiten van Media Primair gericht op dienstverlening voor verenigingen en stamboeken. De eerste klant was bijvoorbeeld het Shetland Pony Stamboek. Later kwamen daar enkele vrije titels zoals Mensport en Showpaard bij, die niet gerelateerd waren aan een vereniging. In 2015 nam Rob de bekende hippische titel Hoefslag over van Sanoma. De dienstverlening van Media Primair ontwikkelde zich ondertussen door, denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van Online platformen zoals Phryso.com, en een applicatie voor online veilingen. Nu de verkoop van de vrije titels naar MP Horses een feit is, is de cirkel rond en zal Media Primair zich, onder leiding van Rob, weer uitsluitend richten op haar dienstverlenende activiteiten voor verenigingen. Rob blijft wel strategisch als mede-aandeelhouder bij MP Horses betrokken.



Bron: Persbericht MP Horses