Fiets op buitenrit
Fiets op buitenrit Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

7 standaard voorwerpen waar paarden extreem bang voor zijn

Gedrag Horsemanship Opvallend

Voor ons lijkt het meer dan normaal om voorwerpen in ons dagelijks leven tegen te komen. Maar je paard kan het zien als iets wat mega eng en gevaarlijk is. Laten we hopen dat je deze voorwerpen niet tegenkomt tijdens je training.

Jij ziet: een plastic tasje

Je paard ziet: een heel eng flapperend ding dat in het bosje zit te wachten totdat ik er langsga. Zodra de wind gaat waaien blaast het zich op en maakt rare geluiden. Hier ga ik niet langs. Geen denken aan!

Jij ziet: de tent van het secretariaat

Je paard ziet: een mega groot eng ding. Het staat niet eens verscholen, maar middenin het veld. Het staat gewoon op me te wachten. Ook hier ga ik echt niet langs.

Jij ziet: een plas water

Je paard ziet: het meer des doods. Eén stap in dat water en ik ga eraan. Ik weet het zeker. Laat me eerst maar even ervoor staan wachten voordat ik toch besluit eromheen te gaan.

Jij ziet: miniatuurpaardjes of ezels

Je paard ziet: wat zijn dit voor rare kleine beesten? En waarom denken ze gezellig met ons te kunnen doen?

Jij ziet: een rozet

Je paard ziet: je waagt het niet dat rare gekleurde ding achter mijn oren vast te zetten. Dan kan ik niet eens in de gaten houden wat het van plan is. En dat rare ding om mijn hals? Ik draag geen sjaals hoor.

Jij ziet: een fietser

Je paard ziet: dat rare motorisch aangedreven ding is gevaarlijk. Levensgevaarlijk. Het gaat me opeten, ik weet het zeker.

Jij ziet: een nieuwe water emmer

Je paard ziet: verandering. Ik hou niet van verandering en ik keur het allesbehalve goed.

Dit is natuurlijk allemaal heel leuk en aardig, maar wat nu als je dit wel tegenkomt tijdens je training. Dan wil je toch graag dat je paard besluit er wel langs te gaan. We helpen je graag op weg door je stap voor stap door een schriktraining parcours te helpen.

Bron: Bit &  Cap/Horse and Hound