160225047_ABFweb
160225047_ABFweb

Tips om je paard niet al te erg te missen op vakantie

Fun Opvallend

Een nieuw jaar en nieuwe vakanties op de planning, heb jij al wat geboekt? Sommige van ons gaan nog op wintersport of zoeken de zon op. Hoe dan ook, je moet je paard dan even missen. Ojee… Hieronder een aantal tips om je leed te verzachten.

Maak nog wat mooie foto’s

Beter voorkomen dan genezen. Dus voordat je de hele dag ligt te dagdromen over je trouwe viervoeter, kun je voor vertrek alvast wat mooie foto’s maken. Dan kun je daar even naar kijken wanneer je afkickverschijnselen krijgt.

Zie het positief in           

Vaak denken we dat ons paard niet zonder ons kan, of in ieder geval wat te kort zal komen tijdens onze afwezigheid. Maar, wie zegt dat jouw paard het niet heerlijk vindt om ook even lekker vakantie te hebben? Met al die trainingen van de afgelopen tijd is je paard misschien wel toe aan break.

Schakel hulptroepen in

Je weet het al van te voren, je gaat je paard missen en je wilt weten hoe het op stal gaat. Bereid je beste paardenmaatje maar vast voor.. Er komen heel wat appjes aan!

Kies iemand voor de verzorging

Het klinkt logisch, maar laten we het niet vergeten. Zorg dat 1 iemand de verantwoordelijkheid krijgt voor je paard tijdens jouw afwezigheid. Zo kun je ook altijd bij 1 persoon checken of het goed gaat.

Moet er nog ergens op gelet worden?

Wanneer je paard veel bijzonderheden heeft, kan het soms nuttig zijn om een extra lijstje op te hangen of te werken met een notitieboekje.

Worst case scenario

Maak een lijstje met contactgegevens van de mensen die jouw paard moeten helpen in een noodsituatie. Denk aan de hoefsmid, dierenarts en tandarts. Het is ook handig wanneer je een oppas kiest die ook contact heeft met je familie/partner.

Bedank je lieve paardenvrienden!

Je hebt ze dagenlang lastig gevallen om te checken hoe het met jouw viervoetige vriendje is, dus is het niet meer dan terecht om de thuisblijvers even te bedanken!

Bron: Bit & Cap