Paardenstal
Paardenstal Paardenstal

7 dingen die alleen paardenmensen begrijpen

Fun Opvallend

We zijn een zeldzaam ‘ras’. Ongetwijfeld houden alle dierenliefhebbers van hun huisdier, maar wij paardenmensen zijn toch net even anders. Voor ons paardenmensen in hart en nieren zijn sommige dingen gewoon moeilijk uit te leggen aan ‘niet-paardenmensen’. 

Er zijn nou eenmaal dingen die ze nooit gaan begrijpen. Een kleine opsomming.

1 Die paardengeur

Hoe vaak heb jij je vriendinnen meegenomen naar je paard en was het eerste wat ze riepen: “Wat stinkt het hier!” Jij volledig verbouwereerd. Voor ons paardenmensen is de combinatie van leer, hooi, stof, mest en paardengeur de hemel op aarde!

2 Uitmesten

Terwijl de meeste diereneigenaren het er over eens zijn dat het uitlaten of verschonen van hun geliefde viervoeter soms het enige nadeel is, zijn wij paardenmensen hier gek op. De stal uitmesten! Lekker even tijd voor jezelf, je verstand op nul en een work-out! En die geur? De meesten van ons vinden dat helemaal niet erg en misschien genieten we er zelfs wel een beetje van.

3 Spierpijn bij ‘niet-paardenmensen’

Tijdens het paardrijden gebruiken we spieren waarvan de meeste mensen het bestaan niet eens weten. Hoe vaak horen we wel niet “Paardrijden? Dat is toch helemaal geen sport?” Des te leuker is het om hun pijnlijke gezicht te zien, de dag nadat je ze mee uit rijden nam. Spierpijn op plekken waar ze het nog nooit hebben gehad. Jij daarentegen hebt nergens last van. Maakt ons stiekem toch wel een beetje stoer, nietwaar?

4 Paardrijden is geen sport

Al jarenlang moeten we strijden om paardrijden tot een sport te rekenen. “Dat paard doet toch al het werk?”, is een vaak gehoorde uitspraak. Een irritatie die eigenlijk alleen andere paardenmensen begrijpen. Waarschijnlijk is dat ook meteen de reden dat we zo genieten van nummer drie uit dit lijstje.

5 Hoeven uitkrabben

Waarom precies weet ik niet, maar het uitkrabben van de hoeven van je geliefde viervoeter heeft iets bevredigends. Doe geen moeite om dit uit te leggen aan ‘niet-paardenmensen’, die zullen dit gewoon nooit begrijpen.

6 Paardentherapie

Een slechte dag op het werk? Heb je relatieproblemen? Vervelende ouders of kinderen? Wat het probleem ook is, alles verdwijnt zodra je die eerste paardengeur inademt. Toegegeven, honden en katten kunnen ook geweldig zijn, maar niets helpt zo goed als een ‘paardentherapiesessie’.

7 Natuurschoon vanaf de paardenrug

Wandelen door het bos is heerlijk, maar er gaat niets boven rijden door de bossen. Dat is hele andere koek. Er gaat niets boven genieten van de natuur vanaf de rug van je paard. Het brengt je dichter bij de natuur, laat je fantasie op de vrije loop. Je voelt je als een ridder of prinses op de vlucht door de bossen. Niets beter dan dat.

Bron: Ihearthorses