160128432_ABFweb
160128432_ABFweb

De leukste activiteiten om met je paardenvrienden te doen

Fun Opvallend

De zon schijnt weer, de dagen worden langer, kortom de ideale periode om er eens lekker op uit te gaan met je vrienden van stal en jullie paarden. Heb je inspiratie nodig, of wil je gewoon eens wat anders doen? Hieronder een overzicht met de leukste paardenactiviteiten!

Champagne stop

Op een echte ladiesride met je paardenvriendinnen inclusief champagne stop? Dat klinkt als muziek in je oren! Je kunt bij De Treekhoeve terecht voor een compleet verzorgde ladiesride. Je hebt een champagne stop in het bos, op je paard. En je krijgt van te voren wat lekkers en na de rit een heerlijke uitgebreide drie-gangen lunch.

Bomen, water en lef

Wil je wat stoerders doen? Volg dan eens een crossles, vaak worden er lessen aangeboden voor alle niveaus. Je kunt laagdrempelig kennis maken met het crossen. Bereidt je voor op lekker scheuren, over bomen springen en door water heen galopperen. Plezier gegarandeerd! Als je durft tenminste ;-)

Een paardenevenement

Voor de verandering zien jullie er prachtig uit en lopen jullie in normale kleren. Jullie gaan vandaag lekker kijken naar paarden in plaats van zelf rijden. Zo kun je nog beter kletsen met elkaar en lekker eten, drinken en shoppen! Hier vind je een complete lijst van de KNHS.

Naast je paard

Als het echt warm weer wordt, loop je soms liever naast je paard dan dat je erop zit. Je kunt bijvoorbeeld zelf oefeningen of een les natural horsemanship uitproberen. Terwijl de een met het paard oefeningen aan de hand uitvoert kan de ander lekker op het terras zitten, toekijken en tips geven!

Vroege vogels

Een dauwtraprit is met warm weer het meest ideale ritje wat je kunt rijden. De meeste vliegen en dazen slapen nog, de zon is nog niet op volle kracht en het uitzicht is prachtig. Je kunt gezellig ontbijten onderweg in het bos, of bij terugkomst met z’n allen aan tafel.

Een beetje verkoeling

Naar het strand gaan met warm weer is vaak niet zo’n succes. Het is erg druk met allerlei mensen die gaan vliegeren, zwemmen, met de hond wandelen en daarnaast zijn de meeste stranden in de zomer overdag ‘gesloten’ voor paarden. De ideale oplossing is een meertje in een bos! Zo kun je tijdens je rit even lekker afkoelen.

Bron: Bit & cap