170327251_ABFweb
170327251_ABFweb

Herfststruggles op stal, we kennen het allemaal!

Fun Opvallend

De blaadjes kleuren weer mooi rood, geel en oranje. De dagen worden weer korter en de nachten kouder. De herfst komt er aan! Voor veel paardeneigenaren een periode van een heleboel onhandige momenten op stal. We zetten er hier een aantal voor je op een rij! Herken jij ze?

1. Paardendekens

’s Nachts is het weer heel koud, maar overdag als de zon door komt, kan het plots weer zomers warm zijn. Voor paardeneigenaren waarvan hun paard een deken draagt, is dit nogal een lastige periode. Voor je werk toch maar even langs het paard om de deken af te doen?

2. Laagjesweer

Ook voor onszelf is dit weer niet al te makkelijk; je trekt ‘s ochtends je winterjas aan naar stal en loopt ‘s middags rond in je T-shirt. Ofwel, het is tijd om weer laagjes aan te trekken!

3. Regen

Bij de herfst komt ook het herfstweer kijken, waarvan we allemaal wel weten dat dit in Nederland heel nat kan zijn. Maar de paarden moeten toch worden getraind, dus daar ga je dan: in je regenjas op het paard... Gelukkig heb je een cap op, die beschermt je wel tegen de regen in je gezicht!

4. Modder

Bij regen ontstaat natuurlijk ook modder. Trek maar gauw je regenlaarzen aan, want je moet je eerst een weg banen door de modder voor je bij je paard aan komt!

5. Vroeg donker

Alsof de regen en modder nog niet erg genoeg waren, is het ook nog eens vroeg donker. Heerlijk om met een kop warme chocomel op de bank te zitten... Oh nee, want je moet je paard nog rijden! In het donker, door de regen en modder op naar je paard, succes!