Waarom is paardrijden zo leuk
Waarom is paardrijden zo leuk

Waarom is paardrijden zo leuk?

Fun Opvallend

Wat maakt paardrijden en de omgang met paarden toch zo bijzonder? Als je eenmaal besmet bent met het ‘paardenvirus’ raak je het nooit meer kwijt. Hoe kan dat toch? Er zijn vast honderden redenen te noemen waarom mensen paardrijden en waarom het zo genieten is om met paarden om te gaan. Horselistening zette een aantal redenen op een rijtje.

Door paardrijden:
1. Het je echte pure interactie met het buitenleven. Vanaf de rug van je favoriete viervoeter ruik je de frisse buitenlucht en zie je de schoonheid van de natuur.
2. Word je je steeds meer bewust van hoe je je lichaam gebruikt. De kleinste bewegingen met je armen, benen, zit en bovenlichaam zijn al van invloed op je paard als je rijdt.
3. Word je fitter en atletischer.
4. Ontdek je hoe je balans kunt vinden. Niet alleen de balans op de rug van je paard, maar bijvoorbeeld ook de balans tussen de hoeveelheid voer voor je paard en de arbeid die hij moet verrichten en de balans in de afwisseling van training en ontspanning.
5. Ontwikkel je nieuwe zenuwuiteinden. Je zult merken dat, als je vaak rijdt, je vingers bijvoorbeeld een alertheid ontwikkelen waardoor je kleine variaties kunt brengen in de druk en ontspanning op de teugel.
6. Krijg je een kick om te voelen dat je zo’n groot dier van ongeveer 600 kilo aan power gecontroleerd kunt laten doen wat jij wil.
7. Ontwikkel je een onbeschrijfelijke band met je paard, omdat je samen werkt.
8. Kun je jezelf ontplooien om een beter mensen te worden. Ieder mens is verschillend, maar ook ieder paard heeft zijn eigen karakter. Met paardrijden zul je nog meer bewust worden van je eigen karakter. Luistert je paard volgens jou niet snel genoeg? Ongeduldig zijn met paardrijden werkt averechts. Je zult dus moeten leren om geduldig te zijn. Ben je afwachtend als persoon? Misschien neemt je paard dan wel een loopje met je.
9. Door paarden en paardrijden kom je op plaatsen waar je anders misschien nooit was geweest. Ook maak je veel nieuwe vrienden die allemaal dezelfde passie delen.
10. Ben je op een gezonde manier bezig om in beweging te blijven. Niet alleen met het rijden, maar zeker ook de hele verzorging en het werk in en om de stal houden je in beweging.
11. Kun je veel leren over leiderschap, relaties en communicatie. De omgang met paarden is een mooie leerschool hiervoor.
12. Paardrijden geeft je een gevoel van vrijheid die je niet snel ergens anders ervaart. Heb je fysieke, mentale, emotionele of sociale beperkingen? Op de rug van een paard voel je je vrij.

Waarom houd jij van paardrijden?

Bron: www.horselistening.com
interactie paard ruiter