120323595_ABFweb
120323595_ABFweb

11 onvermijdelijke zaken voor paardeneigenaren

Fun Opvallend

Niets in het leven is zeker, maar we zijn er wel zeker van dat onderstaande zaken niet alleen ons overkomen, maar iedere paardeneigenaar. Hier is maar één woord voor: typisch.


1. Je paard heeft nog nooit een ijzer verloren in alle jaren dat je hem hebt, maar wedden dat hij er een verliest vlak voor een belangrijke wedstrijd.
2. Zodra je net de buitenbak gesproeid hebt, omdat het zo stoffig was, begint het na dagen weer te regenen.
3. De dag nadat je je paard volledig hebt geschoren, gaat het sneeuwen.
4. Zodra je eindelijk een startkaart hebt aangevraagd, wordt je paard kreupel.
5. En zodra je paard na de blessure weer helemaal rad loopt, bezeer je jezelf, waardoor je dat wedstrijddebuut wel weer kunt vergeten.
6. Draag je een witte rijbroek? Grote kans dat je paard zijn snottebel er aan afveegt, je in de modder duwt of dat er uit het niets mestvlekken op zitten. Dat gebeurt je nou nooit met een donkere rijbroek...
7.  Je had zo gehoopt dat je kinderen paarden net zo leuk vinden als jijzelf, maar ze zijn totaal niet geïnteresseerd en uiteindelijk blijf jij achter met een dure B-pony, waar je uiteraard zelf niet op kunt rijden.
8. Of had je juist gehoopt dat je kinderen het paardenvirus niet zou erven? In dat geval hangen hun kamers vol met Penny-posters en zal de zin: “Pleaaaaase, mag ik een pony?” je achtervolgen in je slaap.
9. Op zoek naar een nieuw paard? Vooraf besloot je dat je absoluut niet thuis wou komen met een schimmel, en al helemaal geen merrie. Drie keer raden wat er nu in de trailer staat?
10. Je paard zal nooit met meer overgave rollen dan het moment dat hij na een wasbeurt eventjes zonder deken in de paddock staat.
11. De kans hierop verdubbelt als hij schimmel is en  je de volgende dag concours hebt. 
Naar een idee van: Horse and Hound

Wat kun jij nog aan de lijst toevoegen?