200515008_ABFweb
200515008_ABFweb

Dingen die paardenmensen zeggen op het werk

Fun Opvallend

Er zijn van die dingen waarvan je van je collega’s niet kunt verwachten dat ze ze begrijpen. Dit handige lijstje helpt ze om elke vage uitspraak van jou te vertalen.

“Ik had dit weekend 20 strafpunten”, betekent: “Ik ga deze week echt héél erg chagrijnig zijn. Laat me vooral met rust.”
Daar tegenover staat natuurlijk: “Ik reed dit weekend twee keer foutloos.”
“Ik heb me geplaatst voor het NK”, is synoniem voor: “Ik ben in de beste bui ooit, dus ik zeg deze week ‘ja’ op alles. Vraag dus vooral opslag en drie weken vrij.”
“Mijn paard vond het gisteren nodig om te vergeten hoe hij moet springen, dus moet ik mijn instructeur zien voor ik zaterdag wedstrijd heb”, betekent: “Kan ik donderdag vrij zijn?”
“Ik krijg net een appje van de stalbaas dat mijn paard zich heeft verwond in de wei”, vertaling: “Geen verdere vragen, ik ben nu meteen weg.”
“Mijn paard weigerde vanochtend te reageren op mijn rechterbeen en het kostte me twee uur om hem te overtuigen”, staat voor: “Sorry dat ik meer dan een uur te laat ben en dat ik niet gedoucht ben, mijn haar heb gekamd en mijn tanden heb gepoetst en dat er een spoor van hooi achter me aan kruipt als ik beweeg.”
“Ik heb kaarten voor Indoor Brabant!”, betekent: “Ik heb vrij nodig.”
“Mijn paard is een ijzer kwijt en ik heb dit weekend een belangrijke wedstrijd”, staat voor: “Sorry, maar ik zit vandaag de hele dag aan de telefoon met de hoefsmid en ben vanmiddag een paar uur weg.”
Naar een idee van Horse and Hound
springen