110921065_ABFweb
110921065_ABFweb

Zes redenen om je paard dankbaar te zijn

Fun Opvallend

Paarden hebben de mensheid al zoveel gegeven. Je kunt er onmogelijk een opsomming van maken. Maar ook op meer individueel vlak halen paarden behoorlijk wat uit in onze levens. Wat betekenen paarden voor jou? We noemen zes redenen om je paard ontzettend dankbaar te zijn.


1. Je ontwikkelt jezelf

Je stopt nooit met leren als je paardrijdt. Uiteraard zijn er de verschillende rijniveaus. Maar je leert vooral van je paard. Net als jij denkt dat jullie iets onder de knie hebben, werpt hij een nieuwe drempel op. En ook daar zullen jullie overheen gaan. Je leert gewoon een nieuwe techniek. Realiseer je je wel dat dat invloed heeft op je karakter? Never give up! Je ontwikkelt en ontplooit jezelf als je met paarden omgaat.

2. Je krijgt regelmatig lichaamsbeweging

Van paardrijden word je flexibel. Blijf je flexibel. Je gebruikt bijna al je spieren tijdens het rijden. Weer of geen weer: jij gaat sporten! Je paardje zorgt daarvoor. En hoe beter je wordt in paardrijden, hoe meer je van je lichaam zult vragen. Je ‘finetunet’ je lichaam als het ware.

3. Je blijft met twee voeten op de grond staan

Je bent misschien in de zevende hemel als je op je paard zit. En toch is het juist je paard dat je met twee benen op de grond houdt. Je werkt hard voor je paard maar verwacht van niets en niemand iets terug. Je paard heeft behoeften en daar voldoe je aan. Je zorgt voor ‘m.

4. Je hebt een ongelofelijk genereus maatje

Het is fantastisch om stil te staan bij het feit dat je paard met jou uit rijden gaat, je op je rug duldt en bij je is. Paarden doen hun best om naar je hulpen en aanwijzingen te luisteren. Ze zijn geduldig en accepteren veel. Dat is mooi om te zien. Je paard is een fantastische leermeester.

5. Je waardeert echte schoonheid

Hoe mooi is het om een paard in vrijheid te zien galopperen? Van het beeld alleen al kun je ontroerd raken. Dat je elke dag (of heel vaak) mag genieten van zo’n prachtig, krachtig dier, is ongelofelijk waardevol.

6. Je kunt altijd en overal vrienden maken

Waar je ook komt, bijna overal zijn paardenmensen. En dat bindt. Hierdoor is het makkelijk om vrienden te maken. En vergeet niet de waardevolle contacten op stal: er zijn heel wat langdurige vriendschappen geboren tussen de paarden.
Bron: Horselistening.com.