Afbeelding
Foto: Jolijn Sarolta Fotografie

Kimberly Tas: “Lol met je knol is wat bij ons voorop staat”

Fun Opvallend Rassen Recreatie

Kimberly Tas is gek op buitenrijden en heeft in de twaalfjarige Tinkermerrie Fleur en veertienjarige Drumhorse-merrie (Shire x Clydesdale x Tinker) Kootje de perfecte buitenrijdpaarden gevonden. Waar Fleur bomproof is en zo met Kimberly’s dochter het dorp rond stapt, biedt Kootje juist iets meer uitdaging vanwege haar pittige en ondeugende karakter. Gelukkig kan Kimberly daar alleen maar om lachen.

Uitstraling

Kimberly kocht Fleur vierenhalf jaar geleden en Kootje tweeënhalf jaar geleden, beide als recreatie- en gezinspaarden. “Ik ben altijd al gek geweest op dit type paard; de sokken, de manen en het fijne nuchtere karakter spreekt mij enorm aan. Ik ben een echte recreatieruiter die vooral graag buitenrijdt en daar zijn deze paarden uitermate geschikt voor”, steekt ze van wal.


Foto: Jolijn Sarolta Fotografie

Hart van goud

“Fleur is bomproof, die is nergens van onder de indruk. Ze is ontzettend lief, doet geen vlieg kwaad en houdt rekening met de ruiter. Als er iemand met weinig rijervaring op haar rug zit, lijkt het wel alsof ze op eieren loopt. Je zou bij wijze van spreken op slaap kunnen vallen op buitenrit, zij loopt netjes haar route terug naar huis. Het is geweldig om te zien hoe mijn dochter zonder problemen met haar door het dorp rijdt. Fleur is het perfecte paard om mee op te groeien”, vertelt ze lovend. 


Kimberly’s dochter met Fleur - Foto: Jolijn Sarolta Fotografie

Perfecte match

“Kootje is daarentegen wat pittiger, maar dat vind ik alleen maar leuk. Ze kan wat ondeugend zijn en de grenzen opzoeken, maar ze heeft absoluut geen kwaad in de zin. Ik houd wel van een beetje uitdaging, dus wat dat betreft vormen Kootje en ik de perfecte match”, lacht ze. 

‘Lol met je knol’ is wat voor Kimberly voorop staat. “Ik heb geen specifieke doelen voor ogen met de paarden en geniet vooral van alle leuke dingen die we samen kunnen doen. Daar is de paardenliefde immers mee begonnen!”, sluit ze af. 


Foto: Jolijn Sarolta Fotografie

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Jolijn Sarolta Fotografie 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding