Gaby en Donna
Gaby en Donna Foto: Privébezit

Gabriella Kramer: “Plezier en welzijn moeten altijd voorop blijven staan”

Fun Dressuur Recreatie

Toen Gabriella Kramer in 2019 op zoek ging naar een eigen paard, wilde ze alles behalve een Friese merrie. Toch is dat exact waar ze mee thuiskwam. De amazone heeft plezier en welzijn hoog in het vaandel staan en is gek op buitenrijden. Alleen staat dat momenteel even op een lager pitje, omdat ze haar tienjarige Donna heeft laten dekken door een bijzondere hengst.                  

Goed gevoel

Gaby is een paardenmeisje in hart en nieren en was op jonge leeftijd altijd al op de manege te vinden. Toen haar vriend een aantal jaar geleden ook gek werd op paarden, besloot ze niet direct op zoek te gaan naar een eigen paard, maar wel haar ogen open te houden. “Áls er een paard kwam, dan zou het geen Friese merrie worden, dat was zeker. Toch ben ik via via uiteindelijk toch bij Donna uitgekomen. ‘Kijken kan geen kwaad’, dacht ik. Maar van kijken kwam kopen”, lacht ze. “Haar zachtaardige blik sprak me direct aan. Voor mijn gevoel klopte het gewoon.”


Foto: Privébezit

Droom

“Ik vond Friezen altijd al prachtige paarden, maar ik dacht dat ze absoluut niet bij mij pasten. Niets bleek minder waar; ze passen mij perfect. Hoewel buitenrijden mijn grootste passie is, vind ik het ook belangrijk om Donna dressuurmatig goed te kunnen begeleiden. Toch staat het trainen nu even op een lager pitje vanwege haar zwangerschap.”

“Ik had stiekem altijd al de droom om een eigen veulen te fokken, dus toen ik er op onze vorige stal achter kwam dat Donna alle veulentjes van de groep onder haar hoede nam, wist ik dat zij de perfecte fokmerrie was voor mij. Mijn huidige staleigenaresse fokt hobbymatig en heeft mij begeleid in het proces.”

Bijzonder veulen

Hoe Gaby’s eerste eigen veulen gaat worden, blijft voor ons nog even een verrassing. “Wat eruit gaat komen, wordt een verrassing. Ik heb ervoor gekozen om niet voor een Friese hengst te gaan, maar voor een hengst met een bijzonder kleurtje. De paar mensen die weten welke hengst ik gekozen heb, zijn onwijs benieuwd naar wat het gaat worden”, lacht ze. 

“Hoewel Donna onlangs ontzettend ziek is geweest door een baarmoederontsteking, maken moeder en veulen het gelukkig heel erg goed nu. Daar ben ik onwijs opgelucht over. Als Donna straks bevallen is, wil ik het buitenrijden en de dressuurlessen weer wat fanatieker gaan oppakken. Ik heb niet per se wedstrijdambities, maar ik vind het wel leuk om af en toe een proefje te rijden. Dat doe ik dan puur om te kijken waar wij als combinatie zijnde staan, niet voor de prestatie.”

“Ik ben van mening dat plezier en welzijn altijd voorop moet blijven staan. ‘Lol met je knol’ is echt mijn ding. Negen van de tien keer dat ik naar stal ga, gaat mijn moeder mee. Hoewel zij in het begin niets van paarden moest weten, heeft ze nu helemaal haar draai gevonden. Het is echt ‘onze’ hobby geworden”, sluit ze af. 


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding