Dana en Twinkle
Dana en Twinkle Foto: Indra van Meggelen

Dana Fleur de Leng: “Je krijgt het paard dat je nodig hebt, niet dat je wil”

Fun Grondwerk Recreatie

Hoewel Dana Fleur de Leng voorheen een echt ‘ruinenmens’ was, bracht de dertienjarige Tinkermerrie Twinkle daar verandering in. Dana voelde direct een klik met haar en haalt ontzettend veel plezier uit het grondwerk en de buitenritten en wandelingen die ze samen maken. 

Bijzondere klik

Toen Dana in 2017 met de pony van haar en haar moeder terechtkwam op de stal waar ook Twinkle stond, voelde ze direct een klik met de merrie. “Twink sprak mij direct aan, wat best vreemd was, aangezien ik normaal niets met merries heb. Ik dacht er destijds niet zo veel van, maar toen ik een jaar later gebeld werd dat Twink te koop stond, besloot ik toch direct voor haar te gaan. Ik droomde immers altijd al van een Tinker en geloof dat je het paard krijgt dat je nodig hebt, niet dat je wil”, vertelt ze.


Foto: Indra van Meggelen

Dankbaar

Zo gingen Dana en Twinkle samen aan de slag: “Ik wilde vooral veel leren en plezier maken. De eerste jaren hebben we veel buitengereden, waardoor het grondwerk er even bij inschoot. Pas toen we van stal verhuisden zijn we het grondwerken meer gaan oppakken, wat Twink ontzettend leuk bleek te vinden. Ze oogt wat stil en terughoudend, maar als ze je eenmaal vertrouwt, is het een echte clown die altijd op zoek is naar aandacht en iets lekkers”, lacht ze. 

“We hebben ons ook wel op de dressuur gefocust, maar dat blijkt toch niet helemaal ons ding te zijn. Dat vind ik ook niet erg. Ik heb nooit echt sportambities gehad en vind het vooral belangrijk om te genieten van haar. Twink heeft mij in het verleden wel vaker door moeilijke periodes heen geholpen en daar ben ik haar heel dankbaar voor.”


Foto: Indra van Meggelen

Luxe leven

“Het hele harde werken doen we niet; Twink leeft een beetje het luxe leven”, lacht Dana. “Het is vooral buitenrijden, wandelen en grondwerken. Het lijkt me gaaf om haar nog eens mee te nemen op vakantie en een strandrit te maken, maar alles op z’n tijd. Twink vindt het reizen op de trailer soms nog wat spannend, dus we zien wel hoe het loopt. Waar ik dacht dat ik een rustig beginnerspaardje had gekocht, bleek Twink juist mijn grootste leermeester te zijn”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Indra van Meggelen

Afbeelding
Afbeelding