Afbeelding

Winactie | Paardentaal voor gevorderden

Win

“Kon hij maar praten...” Elke paardeneigenaar heeft deze woorden wel eens half zuchtend uitgesproken, jij vast ook. Paardentaal is immers wezenlijk anders dan mensentaal. Een vanzelfsprekend gegeven, maar daarom niet minder onhandig.

Toen de Amerikaanse paardentrainer Sharon Wilsie in 2016 haar boek ‘Paardentaal’ uitbracht, opende ze bij paardeneigenaren wereldwijd de ogen. Je paard kan namelijk wel degelijk praten. Sterker nog: jij ook met hem of haar. Paardentaal bracht nieuwe inzichten voor iedereen, die op wat voor een manier dan ook met paarden werkt, door een praktisch systeem te bieden dat ‘luisteren’ en ‘praten’ met paarden mogelijk maakt. In hun eigen taal welteverstaan, zonder van hen te verwachten dat ze óns maar dienen te begrijpen. Sharons onderzoek stopte echter niet na het verschijnen van Paardentaal. Zodoende verscheen onlangs het langverwachte ‘Paardentaal voor gevorderden’.

Stomverbaasd

Paardentaal was destijds het eerste boek in zijn soort. Het was voor het eerst, dat we ‘ondertiteling’ kregen bij wat onze paarden ons duidelijk probeerden te maken. Sharon: “Ik heb jarenlang naar paarden gekeken. Echt gekeken. Ik lette goed op en zag daardoor hoe ze onderling communiceerden. Lichaamstaal, ademhaling, het knipperen van de ogen en andere signalen dragen allemaal bij tot hun taal. Toen ik alles eenmaal in kaart had gebracht en de signalen ging nabootsen, begrepen de paarden tot mijn stomme verbazing wat ik bedoelde.” In Paardentaal voor Gevorderden gaat Sharon verder waar ze gebleven is. Deze 396 pagina’s tellende ‘stoeptegel’ is een uitgebreide aanvulling op haar eerste boek, dat ze zelf haar levenswerk noemt.

Woordenboek

Ook dit boek staat bomvol met foto’s, tekeningen, stappenplannen en andere handigheidjes om effectieve communicatie met je paard zo makkelijk mogelijk te maken. Naast de omschrijvingen van veel nieuwe gebaren, houdingen en signalen, heeft Sharon ook een heus woordenboek samengesteld. Een unieke gids waarin je kunt opzoeken wat je paard bedoelt, hoe je bepaalde dingen tegen je paard ‘terug zegt’ en hoe je veelvoorkomende trainings- en gedragsproblemen oplost.

Zelfinzicht 

In Paardentaal voor Gevorderden leer je niet alleen over paarden en hun manier van communiceren. Het boek geeft je ook de kans om meer inzicht te krijgen in wie je zelf bent als mens. Je leert je innerlijke nulpunt te vinden en je krijgt oefeningen voorgeschoteld die je leren je ademhaling en emoties te controleren. Helpend bij je communicatie met paarden, maar het zet je ook in verbinding met je innerlijke zelf. Wel zo handig, je paard kijkt immers dwars door je heen. Een bonus als je zelf ook wilt weten hoe je van binnen in elkaar steekt. 

WINNEN

Ben jij Bit & Cap-abonnee en wil je dit boek winnen? Vul dan snel het formulier in en bezorg jezelf een fijn dik (zomervakantie)leesboek!
https://www.formdesk.com/mphorses/bit-en-cap-paardentaal-voor-gevorderden 

Wil je het boek liever toch alvast zelf kopen of cadeau geven? Kijk dan eens op
www.bloemendaluitgevers.com