Afbeelding

Winactie: “Hoofd op hol” door Sylvia Bosveld (winnaars bekend)

Win

Een druk hoofd, is een gegeven dat in deze tijdsgeest actueler is dan ooit. Paarden kunnen ons helpen te ontspannen en onze stress kwijt te raken. Ja, ook die van jou! Het boek ‘Hoofd op hol’ had op geen beter moment kunnen verschijnen.

Het is een klein boekje, maar laat je niet misleiden. Het is verbazingwekkend hoeveel rake informatie schrijfster Sylvia Bosveld kwijt kon op de om en nabij vijftig pagina’s. ‘Hoofd op hol’ is rijk geïllustreerd, vlot geschreven en geeft de belangrijkste lessen in een groot lettertype weer, waardoor het lekker wegleest zónder afbreuk te doen aan de essentie van de boodschap. 

Paardencoaching

Het boekje kwam voort uit Sylvia’s werk binnen Caprilli Coaching, een reïntegratiebureau en opleidingsinstituut met paardencoaching als specialisatie. “Het leven dat we leven, maakt doorgaans dat we stress ervaren en niet goed meer weten hoe we nog kunnen ontspannen. En dus hoopt het zich op. De werking van ons hoofd werkt totaal niet samen met ons lichaam, ons gevoel. Het werken met paardencoaching zorgt dat mensen weer gaan beseffen en leren dat ontspanning van essentieel belang is. Maar hoe doe je dat ook al weer, ontspannen? Daar kunnen paarden als geen ander bij helpen.”

Ken je brein

Leren hoe je brein werkt, is de eerste stap naar rust ervaren in je hoofd. In ‘Hoofd op Hol’ staat bijvoorbeeld beschreven dat we eigenlijk drie breinen hebben. Een hoofdbrein (de hersenen), een hartbrein (het hart) en een buikbrein (de darmen). De werking van deze drie breinen wordt uitgelegd, waarna Sylvia ingaat op de vier hersenniveaus. Zo leer je dat mensen vaak op bèta-niveau zitten in hun hoofd dus en niet in verbinding met hun gevoel. 

Paarden leven juist altijd in hun lichaam, ín hun gevoel. Dat is het alfa-niveau, de staat van zijn tussen bewustzijn en onbewustzijn. Het hier en nu. Daar wil je als mens ook naartoe. Dit klinkt misschien wat saai en ingewikkeld, maar dat is het niet. De theorieën worden juist ontzettend duidelijk en luchtig gebracht waardoor veel van je struikelblokken inzichtelijk en daardoor oplosbaar worden. 

Zelf, mét je paard

Sylvia: “Het belangrijkste inzicht dat ik de lezer gun, is dat je ontspanning en rust ervaren in je hoofd helemaal zelf in de hand hebt. Dat je net als paarden gewoon kunt ‘zijn’, in het nu en in verbinding met je lichaam en dus je gevoel, elkaar en met de natuur. Dat is het belangrijkste waar wij mensen op stuklopen.

Als we het omdraaien, kunnen we veel burn-out’s en trauma’s voorkomen en verhelpen. Ik gun paardenmensen bovendien dat ze gaan inzien dat hun eigen (verzorg)paard hen eigenlijk steeds probeert te helpen ontspannen, maar dat wij mensen dat niet snappen of erkennen als ze een poging doen.” 

WINNEN?

Ben jij Bit & Cap-abonnee en wil je dit boek winnen? Dat kan! Wij mogen twee exemplaren weggeven. Stuur voor 1 februari een mail naar bit-cap@mphorses.nl en vermeld daarbij naast je naam en achternaam ook je adres en abonneenummer.

Wil je het boek liever toch alvast zelf kopen of cadeau geven? Kijk dan eens op www.caprillicoaching.nl

Geen abonnee op Bit & Cap? Geef je dan snel op en maak kans om deze of andere winacties te winnen. Bovendien heb je als abonnee toegang tot Members Only-artikelen, e-learning video’s en korting op Bit & Cap-evenementen!