Pilates en stretching voor paarden
Pilates en stretching voor paarden

Pilates en stretching voor paarden

Welzijn

Het ziet er indrukwekkend uit wanneer een fysiotherapeut of ostheopaat een paard behandelt. En het resultaat: makkelijker bewegen, minder kans op blessures, beter presteren. Dus niet alleen het paard, maar ook de ruiter heeft er belang bij. 

U hebt vast wel eens gedacht: ‘kon ik dat maar zelf’. Dat kan nu, met behulp van het boek Pilates en stretching voor paarden van

Iedereen kent Higgins van de boeken Hoe beweegt uw paard? en Anatomie van het sportpaard, waarin zij met behulp van afbeeldingen van beschilderde paardlichamen haarfijn uitlegt  hoe het er daarbinnen uit ziet en wat zich er allemaal afspeelt. Higgins’ nieuwste werk  Pilates en stretching voor paarden bevat een complete verzameling oefeningen die u zelf met uw paard kunt uitvoeren, om alle spiergroepen en gewrichten van het complete paardenlichaam soepeler, krachtiger en beweeglijker te maken (en te houden!).

Het boek bestaat uit korte hoofdstukken met verhelderende foto’s en duidelijke omschrijving van alle oefeningen. Ook is er van sommige oefeningen een filmpje beschikbaar. De filmpjes zijn zo opgebouwd:

1. wat houdt de oefening in
2. de oefening gaat zo
3. belangrijke tips voor een goed verloop
4. vergelijkbare oefening voor de mens.

Ga met uw paard aan de slag en kom er samen beter uit!

Dit houdt het paard gezond en ontspannen. Het boek valt op door zijn duidelijke structuur in dubbele pagina’s, de beknopte teksten, stapsgewijze foto-tutorials en anatomische overzichten van het skelet, musculatuur en interne organen.

2 originele Engelstalige boeken van Gillians Higgins zijn samengevat in dit boek:

Pilates & Stretching

Anatomy Poster Book Part 1


Pilates en stretching voor paarden inhoud
Pilates en stretching voor paarden inhoud 2