I&R
I&R

I en R: Wat als de buurman mijn paard wel wil laten grazen op zijn wei, maar zijn locatie niet geregistreerd wil hebben?

Welzijn

Vanaf 21 april 2021 start de nieuwe wetgeving over het registreren van de locatie van paarden. Dit heeft impact op jou als paardeneigenaar en voor de locatie waar je paard staat. Mieke Theunissen van LTO Nederland beantwoordt de meestgestelde vragen komende tijd op Bitmagazine.nl.

De nieuwe regelgeving houdt in dat alle locaties waar paarden worden gehouden in het centrale systeem moeten worden geregistreerd en een UBN-nummer (Uniek Bedrijfsnummer) krijgen. Een hobbyhouder moet dus ook een UBN aanvragen voor de locatie waar hij paarden houdt. De houder van de paarden moet ervoor zorgen dat de gegevens van de paarden in de centrale database komen. De locatiehouder hoort de locatie te registreren. Het registratiesysteem is vanaf 12 april beschikbaar voor houders van locaties. Houders van paarden kunnen al aan de slag.

Wat als mijn buurman wel mijn paard wil laten grazen op zijn wei, maar zijn locatie niet geregistreerd wil hebben?

“Een paard kan niet op twee locaties worden aangemeld. Als het paard niet langer dan 24 uur aanéénsluitend bij de buurman staat te grazen, dan kan het paard nog steeds ingeschreven staan op de locatie van jouw thuisadres.”

Bron: Bit & Cap