210209002_ABFweb
210209002_ABFweb

I&R: Kun je het UBN-nummer van iemand anders overnemen?

Welzijn

Vanaf 21 april 2021 start de nieuwe wetgeving over het registreren van de locatie van paarden. Dit heeft impact op jou als paardeneigenaar en voor de locatie waar je paard staat. Mieke Theunissen van LTO Nederland beantwoordt de meestgestelde vragen komende tijd op Bitmagazine.nl.

De nieuwe regelgeving houdt in dat alle locaties waar paarden worden gehouden in het centrale systeem moeten worden geregistreerd en een UBN-nummer (Uniek Bedrijfsnummer) krijgen. Een hobbyhouder moet dus ook een UBN aanvragen voor de locatie waar hij paarden houdt. De houder van de paarden moet ervoor zorgen dat de gegevens van de paarden in de centrale database komen. De locatiehouder hoort de locatie te registreren. Het registratiesysteem is vanaf 12 april beschikbaar voor houders van locaties. Houders van paarden kunnen al aan de slag.

Kun je het UBN-nummer van iemand anders overnemen of moet dat altijd apart worden aangevraagd?

“Het UBN-nummer is gekoppeld aan een locatie. Als je verhuisd blijft de UBN-nummer bij de locatie. Als de nieuwe eigenaar van de locatie het ook gaat gebruiken als hippische locatie, neemt hij automatisch het UBN-nummer over”, laat Mieke weten.

Bron: Bit & Cap