171219055_ABFweb
171219055_ABFweb

7 tips voor het vinden van de perfecte pony

Welzijn Opvallend

Wil je de perfecte pony vinden voor de manege of voor je kind? Met onderstaande tips kun je de zoektocht beginnen!

Overweeg oudere pony’s

Oudere pony’s hebben vaak al ervaring opgedaan met een vorige ruiter. Dit betekent dat de pony al veel gezien heeft en zich (waarschijnlijk) goed zal gedragen op vreemd terrein. Hier kan jouw kind weer profijt van hebben!

Koop een sterke pony

Een superpony moet lekker aan alles mee kunnen doen. Dus; hoe sterker, hoe beter. Houd er rekening mee wanneer je gaat kijken naar pony’s. Let op de lichaamsbouw van de pony en vraag door naar het verleden.

Zorg dat je op de hoogte bent van eventuele gebreken

Zorg dat de pony wordt gekeurd voordat je tot de koop overgaat. Wat er uit de keuring komt, betekent misschien niet dat je de pony niet koopt, maar het is belangrijk om te weten wanneer een pony in het verleden ergens last van heeft gehad. Uiteindelijk heeft het invloed op de veiligheid van je kind en het aankoopbedrag.

Houd rekening met de ervaring van de ruiter

De meeste jonge ruitertjes zullen niet matchen met een jonge, groene pony. Je wilt dat je kind plezier in het rijden blijft hebben, dus zorg dat ze niet nerveus of bang worden van een pony.

Kijk op wedstrijden naar potentiële superpony’s

Houd tijdens wedstrijden mooie en brave pony’s alvast goed in de gaten. Je kunt beginnen om de huidige eigenaars uit te leggen dat je het perfecte ‘volgende huis’ kunt bieden. Je weet maar nooit..

Laat je niet leiden door je eigen ambities

Word niet te ambitieus. Wanneer je kind nerveus is, is een pony die slechts vijf passen galoppeert na veel schoppen beter dan een snel overspannen wedstrijdpony die elke week op hol slaat.

De perfecte pony betekent niet altijd de perfecte match

Onthoud dat alleen al omdat een pony zich goed gedraagt voor het kind van een ander, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat het met de jouwe goed gaat. Wanneer het geen match blijkt te zijn, probeer dan uit te zoeken waarom voordat je de pony de schuld geeft.

Naar een idee van: Horse & Hound