Rolex
Rolex

5 dingen die we van eventing ruiters kunnen leren

Training Opvallend

Voor velen onder ons zijn wedstrijden zoals het Kentucky Event een ver-van-je-bed-show. Niet iedereen behaalt het hoogste niveau en springt over hindernissen waar je niet overheen kunt kijken, als het op paardrijden aankomt gaat het echter om een paar basisprincipes die altijd hetzelfde blijven, ongeacht je niveau. Vijf dingen die we kunnen leren van eventers.


1. The show must go on

Winderig weer, grote menigten en waarschijnlijk toch best wel wat zenuwen weerhielden de ruiters tijdens het Rolex Kentucky Event er niet van hun best te doen. Een “the show must go on”-mentaliteit is iets wat je je altijd in de oren moet knopen, ook al haal je een monster van een paard van je trailer, dat totaal niet van plan is om mee te werken. Kwestie van je doelen bijstellen.


2. Nauwkeurigheid

We springen niet allemaal over torenhoge hindernissen, maar nauwkeurig zijn is voor iedere ruiter belangrijk. Of je nu de hoeken in de bak afsnijdt of dwars door een cavaletti walst, het principe blijft hetzelfde.


3. Omgeef jezelf door fans...

Of je fanclub bestaat uit je moeder, je kind of het voltallige olympisch team, een sterk clubje als achterban helpt je tijdens trainingen en zorgt voor een paar extra handen. Vooral als je paard losraakt, over twee hekken springt en de weg op galoppeert… Niet dat we daar vanuit gaan, maar toch.


4. En je grootste concurrenten

Ervaren eventers houden goed in de gaten wat er allemaal voor jong talent op het terrein rondloopt. Ze kijken van elkaar af hoe ze omgaan met bepaalde hindernissen of lijnen in het parcours. Mis niet de kans om te kijken waar de concurrentie de fout in gaat, daar kun je zelf weer van leren.


5. Zet het paard op de eerste plek

Zorg altijd dat je paard op de eerste plaats komt. Houd rekening met zijn gezondheid en neem geen onnodig risico. Of je nu over een sloot van twee meter breed springt, de straat oversteekt of buiten een galopje maakt. Let ook op de mensen om je heen en zorg dat je zelf heel blijft.
Bron: Horsenation