Trainen
Trainen Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

Tips voor extra motivatie

Training Mental Coaching Opvallend

Paardrijden is geweldig en de meesten van ons doen het het liefst elke dag. Toch kan het gebeuren dat je motivatie om regelmatig goed met je paard te trainen een beetje te wensen over laat. Bijvoorbeeld nu het het weer frisser wordt en het daardoor niet je beste trainingsperiode is. 

HorseChannel zette een aantal tips op een rij waarmee je die motivatie zo weer terug hebt, mocht dat nodig zijn. Succes!

Bouw het rustig weer op

Het heeft geen zin om van de ene op de andere dag ineens met een strak trainingsschema te gaan werken. Bouw het dus langzaam weer op als je een periode wat minder gedaan hebt.

Denk aan de voordelen voor je lichaam

Paardrijden en het werk op stal vormen een perfecte workout. In vijf minuten stappen verbrand je 21 calorieën en tien minuten draven en tien minuten galopperen zijn goed voor 66 en 83 calorieën. Dat is in totaal zo’n 170 calorieën. Dat scheelt je dus weer een bezoekje aan de sportschool. 

Een fit paard is een gezond paard

Naast dat het goed is voor jouw gezondheid, help je je paard er natuurlijk ook mee. Je paard aan het werk houden is goed voor zijn spieren, gewrichten, pezen en natuurlijk zijn conditie. Hem regelmatig trainen houdt hem fit en dus gezond.

Denk aan je investeringen

Hoeveel geld heb je wel niet uitgegeven aan dat mooie zadel, hoofdstel, laarzen en vergeet ook al die leuke dekjes en rijkleding niet. Hartstikke zonde als je het niet regelmatig gebruikt!

Stel doelen

Trainen wordt leuker als je (haalbare) doelen stelt. Je werkt dan ergens naartoe en merkt dat je vooruit gaat. Bedenk voor jezelf dus wat je de komende tijd wil bereiken en maak een plan hoe je dat gaat doen. Houd je vorderingen bij zodat je kunt zien wat er goed gaat en wat er nog beter kan. 

Zorg voor afwisseling

Trainen wordt ook leuker door niet steeds hetzelfde te doen. Zorg bijvoorbeeld dat jij en je paard meer zien dan alleen de binnenbak. Rijd je altijd dressuur? Pak er eens wat balkjes bij. Of ga lekker naar buiten als het weer dat toelaat.

Rijd samen

Ook een maatje vinden om mee samen te rijden kan helpen je motivatie te vergroten. Samen rijden is vaak gezelliger dan alleen en het is nog handig ook. Je kunt elkaar om hulp en advies vragen als iets niet gaat zoals je wil.

Quality time met je paard

Natuurlijk is samen trainen ook goed voor de band met je paard. Je leert samenwerken met je paard en een echt team te vormen. Echte quality time, dus!

Bron: HorseChannel