zadels
zadels

Tips voor een opgeruimde zadelkamer

Verzorging Hanarchement Opvallend

Een opgeruimde en goed georganiseerde zadelkamer (of kast) zorgt er niet alleen voor dat je spullen netjes blijven, maar ook dat je snel vindt wat je zoekt. In dit artikel lees je de vijf meest voorkomende problemen in zadelkamers en bijbehorende tips om er een prachtig schoon en super georganiseerd paardendomein van te maken.


Rommel

Al je poetsspullen in een bak, tassen vol met losse teugels, rondslingerende zadeldekjes en om over je stalapotheek maar helemaal niet te beginnen. Bij de grotere woonwinkels zijn allerlei handige vakjestassen, ophangzakken, manden en bakken te koop die wat structuur aanbrengen in je chaos. Maak voor alles een vaste plek zodat je snel vindt wat je zoekt.

Stof

In de zadelkamer heb je meestal enorm veel last van stof. Dit kan te maken hebben met een slechte ventilatie, maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat je iets vaker moet schoonmaken. Stof is niet goed voor je spullen, zeker niet voor je zadel en hoofdstel. Probeer iedere week een korte schoonmaakbeurt in te lassen. Zet de deur lekker open en ga er eens flink met de bezem en ragebol doorheen. Dit kost je misschien tien minuutjes, terwijl een schoonmaakbeurt veel meer tijd kost als je het stof weken opspaart.

Spullen die je niet gebruikt

Heb jij ook veel meer spullen dan je op het moment gebruikt? Er zijn dingen die je alleen in de zomer of winter gebruikt of hebt gekocht onder het mom van ‘is misschien nog een keer handig’. Als je deze spullen per categorie in een opbergdoos doet, hoef je er niet telkens doorheen te spitten als je op zoek bent naar je favoriete hoevenkrabber.

Waar had je dat ook alweer opgeruimd

Heb je alles goed opgeruimd, kun je natuurlijk niets meer terugvinden. Om jezelf tijd te besparen met het terugvinden van spullen, kun je gebruik maken van doorzichtige opbergbakken of leuke stickers en etiketten waar je op zet wat er in de doos zit.

Op de tast

Al leer je op den duur dingen op de tast te vinden, een slecht verlichte zadelkamer is erg onhandig. Installeer goede verlichting in de ruimte en zorg voor wat extra licht op plekken waar je vaak wat moet zoeken. Heb je een zadelkast of kan er geen extra lichtpunt gemaakt worden? Bij de bouwmarkt heb je ook zelfklevende plafondlampjes op batterijen, dat scheelt al een hoop.
Bron: Happy Horse Reviews