Totilas
Totilas

Totilas wint opnieuw!

Nieuws

Vanmiddag reden Matthias Alexander Rath en bewegingswonder Totilas in Wiesbaden de Grand Prix. Deze proef was met recht een succesvol vervolg op de rentree van het paar te noemen. De combinatie behaalde een score van 82,80 procent en hielden daarmee de concurrentie ver op afstand.


Het gezicht van Rath sprak boekdelen tijdens de laatste lijnen van zijn proef. Met een enorme grijns groette de ruiter af, om vervolgens de 14-jarige zwarte hengst om de hals te vliegen, waarop een groot applaus volgde. Vandaag werden er negens en tienen gegeven voor de passage en piaffe, en ook de appuyementen en de overgangen werden met zeer hoge cijfers beloond.

Met deze overwinning lijkt de wens die Rath uitsprak om zich te kwalificeren voor de Wereldruiterspelen in Normandië mogelijk uit te komen. Om dit te bewerkstelligen moet het paar minstens 64% scoren op twee wedstrijden met O-juryleden (niet afkomstig uit eigen land).

Tijdens hun rentree in Kapellen zat er een Duits lid in de jury, waardoor deze score niet meetelde. Dit is de reden dat de combinatie nu in Wiesbaden aan de start verschijnt, waarna er vermoedelijk ook nog punten te verdienen zijn in Perl-Borg en bij het CHIO Aken.

Bron: Horses / Hoefslag