totilas
totilas

Totilas niet naar Wereldruiterspelen

Nieuws

Zojuist maakte de Duitse paardensportbond (FN) in een persbericht bekend dat Totilas niet naar de Wereldruiterspelen zal afreizen. De gezondheid van de veertienjarige zwarte hengst gooide roet in het eten. “Totilas was in topvorm. Dat we nu op zo’n korte termijn moeten annuleren, valt me ongelooflijk zwaar”, aldus een ernstig teleurgestelde Matthias Alexander Rath op zijn website.


Het Duitse dressuurteam was op trainingskamp in Perl-Borg bij Stoeterij Peterhof en Totilas verkeerde in goede vorm. Maar kort voor vertrek naar Frankrijk werd er door het medische team besloten dat Totilas niet zal afreizen naar Normandie, vanwege het opspelen van een oude beenblessure. De hengst tikte zichzelf aan en gaf een pijnlijke reactie. Het welzijn van het paard komt op de eerste plaats, dus de combineert vertrekt niet naar de Wereldruiterspelen. D’Agostino en Fabienne Lütkemeier vullen de teamplek voor Duitsland op.

Sjef Janssen, de coach van Matthias, vertelt in het AD: “Waarschijnlijk heeft ‘ie met een hoef zijn dijbeen geraakt. Dat geeft zo’n pijnlijke druk op het botvlies. Dramatisch! Eerst de Olympische Spelen, nu het WK. Hier word je wel een beetje ziek van. Het kan een paar maanden duren, maar ook weken. Het WK is echter uitgesloten. We kwamen er pas achter na de training. Goed opgewarmd loopt hij door, nu is er geen houden aan.”

Bron: FN / AD