140718180_ABFweb
140718180_ABFweb

Succesvol rentree Rath en Totilas

Nieuws

Daar was hij dan: de langverwachte internationale rentree van Matthias Alexander Rath en Totilas. Onder toeziend oog van trainer Sjef Janssen en eigenaar Paul Schockemöhle nam Matthias Alexander Rath snel de leiding in de Grand Prix van Hagen. Niemand kon zijn score van 80,360% overmeesteren, wat hem de eerste prijs opleverde.




Veel paardenliefhebbers keken het afgelopen jaar uit naar de rentree van Totilas. Twee weken geleden kwamen Rath en Totilas voor het eerst weer in de baan tijdens een subtopwedstrijd in Hulten. Hier lieten ze een goede proef zien, maar slopen nog wel wat foutjes in de zigzag-appuyementen. Het resultaat van het hors concours verreden proef werd niet vrijgegeven.

Vloeiend beeld


Vandaag reed Rath voor het eerst weer officieel mee, en wel in de viersterren Grand Prix. Rath liet een beheerste, fijn gereden Grand Prix-proef zien die beloond werd met 80,360%. Totilas bewees als altijd over een prachtige piaffe en passage te beschikken, maar het verschil hiertussen mag wel duidelijker gemarkeerd worden. Rath reed Totilas namelijk wat voorwaarts in de overgangen van de piaffe naar de passage en andersom. Dit gaf wel een vloeiend beeld. De uitgestrekte draf werd op safe gereden, maar de pirouettes werden schitterend gedraaid. De changementen om de twee passen werden voorwaarts gesprongen, terwijl deze om de pas nog niet helemaal vlekkeloos verliepen.

Europese kampioenschappen


Zondag zal de combinatie opnieuw in de baan verschijnen, ditmaal voor de Grand Prix Special. Rath hoopt dit weekend zijn startbewijs voor het EK te behalen.

Klik hier voor de livestream.
Klik hier voor een video-interview met Sjef Janssen.
Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses