Schinnen foto (6)
Schinnen foto (6)

Opening men- en ruiterroutes Zuid-Limburg

Nieuws

De Limburgse gemeenten Nuth, Valkenburg, Schinnen, Beek en Onderbanken zijn in samenwerking met de VVV Zuid-Limburg, de KNHS en diverse paardenliefhebbers erin geslaagd om vanuit Nuth een heus routenetwerk te laten ontstaan.


De nieuwe routes voeren door uitgestrekte bossen, hole wegen, langs velden, akkerlanden, beekjes en verscholen vijvers. De gemeenten Schinnen en Onderbanken zijn met recht paardengemeenten. Overal kom je ondernemingen tegen die iets met paarden hebben. Bij de inrichting van het buitengebieden van de kernen staan paardvriendelijkheid hoog op de prioriteitenlijst. Dit leidde tot een uitgebreid ruiter- en menroute netwerk dat in samenwerking met VVV Zuid-Limburg in kaart is gebracht. Daarnaast sluiten de routes ook nog eens soepel aan op de soortgelijke routes van de omliggende gemeenten Beek en Nuth, zodat de recreanten zich niet hoeven te bekommeren om gemeentegrenzen. De tochten kunnen helemaal naar eigen wens ingericht worden.

Speciaal voor de routes is er een kaart ontwikkeld die vanaf vrijdag 3 oktober verkrijgbaar is in de VVV Limburg Winkels in VVV Zuid-Limburg. Op deze kaart staan behalve de routes in de regio van Schinveld en Onderbanken ook de gedragsregels voor de recreanten.

Bron: Persbericht